DELOINDOM

Vrt po poplavah: Žal je večina vrtnin neužitna, pospešimo lahko okrevanje tal

Pripravili smo osnovne napotke, kaj storiti s poplavljenimi vrtninami, katere vrtnine še lahko pustimo rasti in kako poplavljenim tlom povrniti rodovitnost.
Fotografija: Pomembno je, s kakšno vodo, do katere višine in v kakšni fazi rasti ali zrelosti so bile poplavljene rastline.
FOTO: Emjay Smith, Shutterstock
Odpri galerijo
Pomembno je, s kakšno vodo, do katere višine in v kakšni fazi rasti ali zrelosti so bile poplavljene rastline. FOTO: Emjay Smith, Shutterstock

Ker so poplave po Sloveniji prizadele tudi kmetijske površine in vrtove, smo pripravili osnovne napotke, kaj storiti s poplavljenimi vrtninami, katere vrtnine še lahko pustimo rasti in kako poplavljenim tlom povrniti rodovitnost.

Za priporočila smo zaprosili dr. Kristino Ugrinović, specialistko za zelenjadarstvo na Kmetijskem inštitutu Slovenije, ki zaradi obsega in značilnosti tokratnih poplav poudarja, da moramo situacijo na vsaki pridelovalni površini presojati posebej. Pomembno je, s kakšno vodo, do katere višine in v kakšni fazi rasti ali zrelosti so bile poplavljene rastline.

 

Več na deloindom.si.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije