Ustvarite oazo na balkonu

V času, ko morate ostati doma, ste vendarle lahko tudi zunaj; balkon opremite s stoli in mizico, napeljite okrasne lučke in iz dnevne sobe prinesite kako lončnico.
Fotografija: Za dodatno udobje poskrbite z mehkimi blazinami, lučke in svečke pa bodo pričarale posebno vzdušje.
Odpri galerijo
Za dodatno udobje poskrbite z mehkimi blazinami, lučke in svečke pa bodo pričarale posebno vzdušje.

V trenutnih razmerah je še kako pomembno, da upoštevamo napotila, ki bi omejila širjenje novega koronavirusa. Eno pravi ostanite doma. Razlog je povsem jasen in nedvoumen: ob druženju se virus hitro prenaša in storiti moramo vse, da bi to čim bolj preprečili. Vendar dolgo ostati doma ni lahka naloga. Prvih nekaj dni še gre, a ko sije toplo spomladansko sonce, mestne ulice in narava kar vabijo.
 

Doma, a zunaj


Da bi se temu klicu lažje uprli, izkoristite vse, kar vam ponuja dom. Če imate balkon, ste lahko srečni, kajti s par preprostimi koraki ga lahko spremenite v povsem svojo oazo, v kateri boste z veseljem preživljali dneve.

Uredite balkon in si privoščite skodelico kave.
Uredite balkon in si privoščite skodelico kave.
Dejstvo, da so tehnične in trgovine z opremo zaprte, naj ne bo izgovor. Pobrskajte po stanovanju in na balkon prinesite predmete, s pomočjo katerih bo postal drugačen, prijetnejši.

Mizo in vsaj en stol večina že ima na balkonu. Če niste med njimi, to hitro spremenite. Če nimate mize primerne velikosti, improvizirajte. Tudi stol brez naslonjala lahko prevzame njeno vlogo. Pomembno je le, da boste imeli kam odložiti kozarec soka ali knjigo, s katero si krajšate čas.

Udobja ni nikoli preveč in ne glede na to, ali imate na balkonu velike stole, pručke ali improvizirana sedišča, obložite jih z mehkimi blazinami. Tistimi, ki vam običajno družbo delajo na kavču, fotelju ali s katerimi imate prekrite stole v kuhinji.
 

Skodelica kave v družbi zelenja in lučk


Temperature zunaj niso več tako nizke, da jih sobne lončnice podnevi ne bi prenesle. Zato katero od njih postavite na prosto. Ponoči in v hladnejših dneh jo vedno lahko odnesete nazaj v stanovanje. Zelenje bo popestrilo balkon in v družbi rastlin bo bivanje na njem prijetnejše.

Tudi večeri na balkonu so lahko prijetni. Seveda pod toplo odejo in v družbi sveč ali okrasnih lučk. Pobrskajte po predalih in poiščite sveče ter iz škatel, kjer hranite božične okraske, povlecite lučke. V tej situaciji ste do tega upravičeni.


Ob skodelici dobre kave ali čaja začnite dan pod milim nebom. Vdihnite svež zrak, poslušajte petje ptic, opazujte sončni vzhod ali zahod. Čeprav boste ves dan doma, vas vedno čaka balkon. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije