RAZSTAVA ORHIDEJ IN METULJEV

Tropski raj v Meleh

V rastlinjakih Vrtnega centra Kurbus bodo med čudovitimi orhidejami frfotali tropski metulji in papige.
Fotografija: SONY DSC
Odpri galerijo
SONY DSC

Razstava orhidej in tropskih metuljev Vrtnega centra Kurbus, ki je nazadnje privabila več deset tisoč obiskovalcev od blizu in daleč, se bo letos razprostirala na več kot 700 m2 površine in bo še bolj drzna kot doslej. V Tropskem raju se bo poleg številnih botaničnih orhidej bohotilo več kot 150 sort orhidej, tudi takih, ki jih sicer ni v prodaji in jih bodo pripeljali iz Tajvana, z Nizozemske, iz Nemčije, Italije in Slovenije.
»Orhideja je sicer zelo velika družina, v njej je okoli 27.000 vrst. Doma so po vsem svetu, večinoma v Aziji in Ameriki. V naravnem okolju jih veliko raste na drevesih in z njimi živijo v sožitju. To želimo pričarati tudi v našem Tropskem raju,« razlaga direktorica Vrtnega centra Kurbus Simona Kurbus.
Med tri tisoč orhidejami bo frfotalo več kot 600 živih pisanih metuljev – nekaj tudi gigantskih. »Metulji bodo v obliki bub k nam pripotovali s Kostarike, kjer se z zbiranjem kokonov ukvarja revni sloj prebivalstva in si tako omogoča preživetje. Bube se v našem pragozdu pred očmi obiskovalcev spremenijo v metulje – prave lepotce, ki jih z velikim navdušenjem opazujejo predvsem otroci,« pravi Kurbusova, ki trdi, da je razstava edinstvena v širšem evropskem prostoru.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije