GRANADA

To je turistična destinacija, kjer je obisk muzeja zastonj

Ena najcenejših destinacij v Evropi je Granada, ponaša se s 112 brezplačnimi atrakcijami in dejavnostmi.
Fotografija: Med najbolj spektakularnimi je palača Alhambra, ogled celotnega kompleksa z vrtovi stane 14 evrov. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Med najbolj spektakularnimi je palača Alhambra, ogled celotnega kompleksa z vrtovi stane 14 evrov. FOTO: Getty Images

Če hrepenite po krajšem pobegu od doma, morda že v božičnem času, a si ne morete privoščiti razsipništva, je odgovor morda španska Granada. Raziskava spletne strani za organizacijo poceni potovanj Omio, ki je pod drobnogled vzela sto priljubljenih in turistično obiskanih krajev v Belgiji, Nemčiji, Franciji, Italiji, Avstriji, Švici, Španiji in na Nizozemskem, je pokazala, da je med vsemi za žep najugodnejše prav to andaluzijsko mesto.

Brezplačne turistične znamenitosti; cene hrane in pijače ter javnih prevoznih sredstev; število pitnikov; cene organiziranih vodenj. S pomočjo teh kriterijev so se poskušali dokopati do najcenejše evropske turistične destinacije, kot taka pa se je izkazala prav Granada. Pohvali se lahko s kar 112 brezplačnimi turističnimi dejavnostmi, tudi desetimi muzeji. Za turistično vodenje boste v povprečju odšteli zgolj šest evrov, med najcenejšimi v Evropi so tudi avtobusne vozovnice: vožnja vas bo povprečno stala 1,4 evra oziroma le 83 centov s potovalno kartico.

Običajno močno udari po žepu, ko bi radi začutili nočni utrip mesta. A v Granadi, kjer izbirate med 86 bari in nočnimi klubi, vam žeja ne bo izsušila bančnega računa. Za veliko pivo boste plačali le malo več kot dva evra. Mesto se lahko pohvali še s 143 pitniki, za povezavo s širnim svetom pa poiščite katero izmed več kot 1000 točk z brezplačno internetno povezavo. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas