Predstavitvena informacija

To je najhitrejša pot do sanjskega doma

Iskanje prave nepremičnine, ki bi jo lahko spremenili v sanjski dom, je lahko stresen proces. Ni pa nujno.
Fotografija: Kako pa premostiti razliko, ki vas loči od doma vaših sanj? FOTO: Deželna banka Slovenije
Odpri galerijo
Kako pa premostiti razliko, ki vas loči od doma vaših sanj? FOTO: Deželna banka Slovenije

Sanjate o dnevni sobi s panoramskimi okni in razgledom na bujen vrt? Bi radi uživali v veliki kuhinji v rustikalnem slogu? Ali pa si želite zgolj spalnico z garderobno sobo in lastno kopalnico? Iskanje novega doma je lahko dolgotrajno, zato ga pogosto spremljajo dvomi, ali nepremičnina po naših željah sploh obstaja. Ko jo končno najdete in se s prodajalcem uskladite še pri ceni, sledi še zbiranje finančnih sredstev, s katerimi boste uresničili svoje sanje. Ta proces skoraj vedno spremljajo še skrbi, da ne bi vašega sanjskega doma, ki ste ga tako dolgo iskali, kupil kdo z bolj fleksibilno denarnico.


Naložba za prihodnost


Nakup lastnega doma je velika odločitev za vsakogar, ne glede na to, ali sanjate o trisobnem stanovanju v mestu ali o ljubki pasivni hiši na deželi. V primerjavi z mesečnim plačevanjem visoke najemnine za stanovanje, v katerem ste omejeni pri preurejanju prostora v dom, je nakup lastne nepremičnine lahko pametna investicija za varno prihodnost in pomemben projekt, ki ste ga vestno načrtovali vrsto let. Prihranke, ki so že na kupčku, vam lahko z manjšimi prispevki nekoliko oplemeniti pomoč širše družine. Kako pa premostiti razliko, ki vas loči od doma vaših sanj?


Brez zamudnega pregledovanja ponudb


Izbira pravega stanovanjskega kredita je tako kot iskanje novega doma pomemben korak, vreden tehtnega premisleka. Znanci in prijatelji so vam zagotovo že svetovali, da preverite ponudbo stanovanjskih kreditov pri različnih bankah. Z natančnim primerjanjem boste lažje izbrali najboljšo ponudbo – tisto z najnižjo efektivno obrestno mero ali najnižjim skupnim zneskom odplačila. Nasvet je vsekakor na mestu, le da vam ni več treba vzeti dopusta, da boste preverili ponudbo različnih bank v vašem mestu. Dovolj je, da obiščete najbližjo poslovalnico Deželne banke Slovenije.

FOTO: Deželna banka Slovenije
FOTO: Deželna banka Slovenije


Stanovanjski kredit DBS – za tisto, kar zmanjka


Deželna banka Slovenije je namreč za vas pripravila stanovanjski kredit, ki so ga neodvisne institucije uvrstile med najugodnejše. Namenjen je tako komitentom kot nekomitentom banke, ki potrebujejo sredstva za financiranje nakupa, gradnje ali prenove nepremičnine ali za druge namene, ki povečujejo vrednost nepremičnine. Ob tem ponuja možnost 50 % gotovinskega črpanja kredita, kar je še posebej dobrodošlo pri obnovi starejših nepremičnin, dodatno znižanje obrestne mere in fleksibilne možnosti zavarovanja kredita. In kar je morda najpomembneje: višina mesečnega obroka je lahko nižja od mesečne najemnine.


 

Naročnik oglasnega sporočila je Deželna banka Slovenije
 

Izbrano za vas

Izbrano za vas