ŠALA

Tesla s smislom za humor

Objavljeno 22. januar 2020 20.52 | Posodobljeno 22. januar 2020 20.52 | Piše: S. I.

Pri Tesli so se pošalili na svoj račun in naredili majico z razbitim steklom cybertrucka, na spletu pa se najde še marsikaj drugega.

Teslina majica z razbitim steklom cybertrucka FOTO: Tesla
Pri ameriškem proizvajalcu električnih avtomobilov Tesla so že večkrat dokazali, da imajo smisel za humor. V preteklosti so lastnikom svojih avtomobilov ponudili t. i. prdalni način, ki je obvladal kar sedem različnih posnetkov spuščanja vetrov in se jih je dalo nastaviti, da se sprožijo ob različnih priložnostih, denimo, ko prižgemo smerni kazalec.
image
Omisliti si je mogoče figurice Elona Muska v kiber poltovornjaku. FOTO: Custombobble.com

Ali pa lažni podmorniški način, ki z vnosom bondovske kode 007 na velikem zaslonu v sredinski konzoli avto spremeni v legendarni lotus esprit S1, ki ga je vohun Njenega veličanstva James Bond v filmu Vohun, ki me je ljubil s pritiskom na gumb spremenil v podmornico.
 

»Razbita« majica


Zdaj so se ponorčevali iz samega sebe. Verjetno ste brali o malce ponesrečeni predstavitvi »nezlomljivih« stekel Teslinega električnega poltovornjaka, na kateri je Teslin šef oblikovanja Franz von Holzhausen z železno kroglo razbil kar obe stranski šipi cybertrucka, šef in ustanovitelj podjetja Elon Musk pa je lepo zaklel.
117 evrov je treba odšteti za kimajočo figurico Elona Muska.


Zdaj so v svoji spletni trgovini ponudili majico z razbitim steklom cybertrucka, za katero je treba odšteti precej zasoljenih 35 dolarjev (31,50 evra), pri čemer je Musk na twitterju hudomušno zapisal, da je majica nezlomljiva in da uporabnika naredi mišičastega.
 

Figurica in še kaj


A Tesla ni edino podjetje, ki služi na račun cybertruckmanije – za futuristični električni poltovornjak so v prvem tednu od predstavitve prejeli že več kot četrt milijona prednaročil. Družba CustomBobble tako za 130 dolarjev (117 evrov) ponuja kimajočo figurico Elona Muska na majcenem cybertrucku, na spletnem portalu Etsy pa je mogoče naročiti še neuradne modelčke cybertrucka, skodelice, nalepke, kape in celo ovitke za telefon.
image
Na Amazonu lahko kupimo cybertruckovski parkirni znak. FOTO: Amazon

Na Amazonu si lahko človek omisli vse od jope s kapuco do parkirnega znaka, ki grozi, da bo z električnim šokom kaznoval vsakogar, ki bo pred njim parkiral avto, ki ni Teslin poltovornjak. Na platformi Amazon music je mogoče kupiti pesem DJ Fitta z naslovom Cybertruck. 
Deli s prijatelji