TOPLI IN MEHKI

Tako bodo volneni puloverji prijaznejši do kože

Jopice in puloverji iz volne varujejo pred mrazom, žal pa niso vedno prijazni do kože.
Fotografija: Volnene izdelke zmehčata regenerator za lase in kis. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Volnene izdelke zmehčata regenerator za lase in kis. FOTO: Thinkstock

Volna je v hladnih dneh več kot dobrodošel material, kajti izdelki iz nje varujejo pred mrazom. Žal pa je lahko neprijazna do kože, saj jo pogosto draži, kar vam preprečuje, da bi jopice, puloverje, rokavice ali nogavice iz nje oblekli večkrat. Na srečo obstaja preprost trik, kako je volnene izdelke mogoče zmehčati, ne da bi ogrozili njihovo obliko.

Kis in regenerator za lase

Zmešajte dve žlici tople vode, žličko alkoholnega kisa in žličko regeneratorja za lase. Mešanico dodajte v pralni stroj namesto mehčalca. Izberite program za občutljivo perilo. Opran pulover najprej zavijte v brisačo, ki bo iz njega popivnala večino vode, nato ga posušite na ravni površini.

Pomaga tudi samo kis

Pulover, ki draži kožo, 20 minut namakajte v mešanici vode in alkoholnega kisa. Na liter vode dodajte tri žlice kisa, ki zmehča do kože neprijazna vlakna.

Redno vzdrževanje

Volnena oblačila vedno perite v vrečki za pranje perila ter na programu za volnene tkanine.
Primerneje kot na obešalnikih jih je shranjevati na policah omare, saj se zložena ne raztegnejo in ne razvlečejo. Če vztrajate pri obešalnikih, si priskrbite kakovostne ter široke, na katerih bodo volneni puloverji in jopice lažje ohranili prvotno obliko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije