ČIŠČENJE

Ta zadeva super čisti okna, ne potrebujete gobe ali krpe: rezultati so neverjetni

Ne, ni kis, ni soda bikarbona. Gre za nekaj povsem drugega, presenečeni boste, s čim se najbolje čistijo okna.
Fotografija: To sestavino imate najbrž že doma. FOTO: Popartic, Getty Images
Odpri galerijo
To sestavino imate najbrž že doma. FOTO: Popartic, Getty Images

Na družbenih omrežjih se vse pogosteje kot najučinkovitejše sredstvo za čiščenje oken omenja črni čaj. In kot pravijo privrženci spletne senzacije Mrs. Hinch, t. i. kraljice čiščenja, so rezultati fenomenalni.

Zakaj črni čaj tako učinkovito čisti okna?

To naj bi bila posledica njegove sestave, t. j.  taninske kisline, ki lahko uniči celo najbolj trdovratne sledi umazanije in maščobe. Veliko sredstev jih namreč le razmaže po steklu.

Sledilci gospe Hincheve so sestavili temeljiti vodnik za čiščenje oken. Kot pravijo, ne potrebujete gobe ali krpe. S čajem je najboljše čistiti s časopisom, potem ko jih zdrgnete, pa okna umijete z vročo vodo.

Najprej obrišite prah z okenskega okvirja. Enako storite z žaluzijami, če imate zavese, pa jih pred čiščenjem obvezno snemite in operite. Če imate na oknih mreže proti komarjem, jih odstranite in obrišite z mokro krpo ter posušite. Medtem z brisačo operite zunanjost oken in okvirja. Poškropite s čistilom za okna in črnim čajem, ki ste ga ohladili in dali v stekleničko z razpršilom. Okna od zgoraj navzdol obrišite s časopisnim papirjem ali krpo iz mikrovlaken. Brišite, dokler okna niso popolnoma čista in sijoča. Zadnja dva koraka ponovite še na zunanji strani okna.

image_alt
Izkušene gospodinje v boben pralnega stroja dodajajo tole: navdušeni boste!

image_alt
Zakaj bi morali v koš za smeti vstaviti tableto za pomivalni stroj: učinek vas bo presenetil

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije