Štiri površine, ki jih ne smete čistiti s kisom

Čeprav gre za naravno in učinkovito čistilo, na nekaterih površinah ni dobrodošel.
Fotografija: Kisa ne smete uporabljati na površinah iz naravnega kamna. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Kisa ne smete uporabljati na površinah iz naravnega kamna. FOTO: Thinkstock

Kis je eno najbolj priljubljenih in uporabnih čistil. A čeprav je povsem naraven, na nekaterih površinah ni dobrodošel, saj jih lahko zaradi v njem prisotne kisline poškoduje. Česa ne bi smeli čistiti z njim?

Površin iz naravnega kamna

Kis je zelo agresiven in lahko poškoduje občutljive površine naravnega kamna, denimo granita ali marmorja. Zanje uporabljajte sredstva, ki so namenjena čiščenju tovrstnih materialov.

Pametnih napravic

Kis lahko poškoduje njihove zaslone in ti ne bodo več delovali tako, kot bi morali. Za zaslone na dotik uporabite blaga čistila in krpe iz mikrovlaken.

Nesnage, ki so jo pustili hišni ljubljenčki

Če imate doma hišne ljubljenčke, ni priporočljivo, da s kisom očistite mesta, kjer so opravili malo ali veliko potrebo. Ker imajo izostren voh, jih bodo namreč tla ali preproge po čiščenju s kisom še bolj privlačile in jih bodo zato ponovno označili na svoj način.

Pohištva z zaščitnim premazom

Z zaščitnim premazom, ki varuje pred vlago, so običajno zaščiteni leseni predmeti. Prav teh ne bi smeli čistiti s kisom, saj poškoduje lak in druga zaščitna sredstva, s tem pa tudi les, ki ga prekrivajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije