ZOO

Skrbnika je naskočil in ugriznil v vrat

Pokojnik se je zaposlil pred dobrim tednom Svojci zahtevajo odškodnino zaradi malomarnosti
Fotografija: Tigrova mladiča sta truplo skrbno stražila.
Odpri galerijo
Tigrova mladiča sta truplo skrbno stražila.

BANGALORE • V naravnem rezervatu Bannerghatta na obrobju indijskega mesta Bangalore je prišlo do tragedije, ki je bila usodna za 40-letnega moškega po imenu Anji. Možakar je v parku delal kot skrbnik in čistilec. "Žrtev je skrbniku belih tigrov pomagala pregnati živali v kletko, kjer bi preživele noč," je kasneje pojasnil vodja ustanove Santosh Kumar. Dva mladiča sta se obrnila, ker ena izmed štirih vrat niso bila zaprta in ga napadla." Nesrečnik ni pričakoval, tako hitrega napada, eden izmed tigrov ga je naskočil in mu zadal usodni ugriz v vrat, nato se mu je pridružil še drugi tiger. Anjin je poškodbam podlegel v soboto na kraju napada. "Potem, ko je Anji začel kričati, so tigri postali še bolj podivjani in so ga zvlekli na safari območje parka. Tam je podlegel ranam."
Osebje je hitro ukrepalo, a je bilo za sodelavca prepozno, Ko so tigre pregnali je že bil mrtev. Del njegovega telesa je bil pojeden. "Mački nista dovolili, da bi odnesli njegovo truplo, vztrajno sta ga stražili, kar je nekoliko zadržalo reševalce, da bi ga odpeljali v bližnjo bolnišnico."
 

Međunaslov

V naravnem rezervatu imajo 1941 živali, med nijmi bengalske tigre, leve in leoparde. Anjin naj bi bil poročen in imel dva otroka. Bil je sezonski delavec, ki se je v rezervatu zaposlil šele 1. oktobra, ko je eden izmed varnostnikov dal odpoved. Njegovi sorodniki so v nedeljo protestirali pred ustanovo in zahtevali 6000 evrov nadomestila, ker naj bi umrl zaradi malomarnosti. Pred dvema letoma je bil v rezervatu ranjen nek drug skrbnik, ki so ga napadli levi. Beli kiti so ogrožena vrsta, živijo pa v južni in vzhodni Aziji. V Indiji živi polovice vseh tigrov, od tega jih je 2226 v rezervatih. A. P.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije