UPORABNO

Limonin sok iztisnete, olupek pa takoj zavržete? Štirje razlogi, zakaj tega ne počnite več

Poglejte, kako vse vam lahko limonin olupek pride prav.
Fotografija: Limonin olupek je odlično naravno čistilo. FOTO: Temmuzcan/Gettyimages
Odpri galerijo
Limonin olupek je odlično naravno čistilo. FOTO: Temmuzcan/Gettyimages

To, da je sok limone odličen v vlogi naravnega čistila, že veste. Pa ste vedeli, da je uporaben tudi olupek tega sadeža? Poglejte, kako vse vam lahko koristi in zakaj ga ne bi smeli zavreči.

Za čisto korito, umivalnik in kad

Po vlažnem koritu, umivalniku ali kadi posujte jedilno sodo, nato pa z notranjo stranjo olupka, na kateri je po iztiskanju soka ostalo meso limone, zdrgnite omenjene površine. Te bodo potem, ko jih boste splaknili, brezhibno čiste.

Za bleščečo posodo

Zaradi kisline je limona dobrodošla pri odstranjevanju madežev s posode in deluje kot naravni razmaščevalec. Če boste v vodo, v kateri pomivate posodo, vrgli nekaj olupkov limone, bodo lonci in kozice hitreje čisti.

Za odstranjevanje madežev znoja

S polovico limone natrite madeže, ki sta jih pod pazduho pustila dezodorant in znoj. Pustite čez noč in oblačila operite kot običajno. Za trdovratnejše madeže lahko dodate malo jedilne sode.

Za čisto kabino za prhanje

Na kabini za prhanje se hitro nakopičijo madeži vodnega kamna, mila in drugih higienskih pripomočkov. Te boste zlahka premagali, če jih boste natrli z notranjo stranjo olupka limone. Nanjo posujte malo drobno mlete soli in zdrgnite površine. Tudi keramične ploščice bodo na takšen način znova čiste.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas