DOBRO POČUTJE

Sedem načinov za premagovanje negativne energije v domu

Za dobro voljo in počutje se znebite nereda in neprimernih okraskov ter si pomagajte s soljo.
 
Fotografija: Pozitivna energija v zavetju štirih sten zagotavlja dobro počutje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pozitivna energija v zavetju štirih sten zagotavlja dobro počutje. FOTO: Thinkstock

Znotraj štirih sten se pogosto kopiči negativna energija. To lahko vanj zanesete s kupljenimi predmeti iz trgovine (kdo ve, kdo vse se jih je pred vami dotikal), s predmeti iz druge roke, njen izvor so včasih obiski itd. Slaba energija se kopiči povsod, v stenah, pohištvu, v predmetih, najpogosteje pa se zadržuje v kotih in na težko dostopnih predelih. Kadar je dom preplavljen z negativno energijo, se razpoloženje vsakič, ko stopite vanj, hitro poslabša. Če to opažate pri sebi, je skrajni čas za energijsko čiščenje. Tu je sedem načinov, ki negativno energijo učinkovito nevtralizirajo.

Rešite se nereda

Stvari, kot so stari časopisi, umazana strgana oblačila, polomljeni in nedelujoči predmeti, pokvarjene ure, imajo veliko negativne energije, zato jih čim prej odstranite iz svojega doma. Miza naj bo vedno čista, umazano perilo v košu za perilo, posoda sproti pomita ipd. Poskrbite, da bo dom, zlasti pa njegov predprostor, urejen. Le tako bo lahko pozitivna energija nemoteno prihajala v stanovanje. 

Prerazporedite pohištvo

Energija mora imeti možnost za prost pretok, to je mogoče doseči le, če prostori niso prenatrpani s pohištvom. Izberite minimalizem ter poskrbite, da bo prostor odprt in prostran. Pravilno postavljeno pohištvo je ključno pri zagotavljanju pozitivne energije.

Po preprogah posujte sol

Po preprogah in drugih tekstilnih talnih oblogah posujte sol, počakajte približno eno uro in tla nato posesajte. Kristali imajo naravno moč nevtraliziranja negativnih vibracij. Prav tako je priporočljivo v vodi raztopiti nekaj soli in s tekočino očistiti pohištvo.

Pomagajte si z zelenjem

Rastline v dom vnašajo barve, kisik in pozitivno energijo. Izberite sveže rezano cvetje v vazah ali lončnice, za katere morate redno skrbeti ter odstranjevati suhe listke in cvetove. Uporabite rastline brez trnja in z velikimi listi. Ti simbolizirajo napredek ter rast in ustvarjajo pozitivne vibracije.

Previdno pri dekoraciji

Izogibajte se nagačenim živalim, preprogam iz krzna in dekorativnim predmetom iz drugih delov živali. Tudi suho cvetje ni dobrodošlo. Vse to spominja na minljivost in prikliče negativno energijo.

Nevtralizirajte negativno energijo

Vzemite kozarec in ga do tretjine napolnite s soljo, dodajte tretjino vode ter prav tolikšen delež alkoholnega kisa. Kozarec postavite v prostor in ga tam pustite 24 ur. Nato preverite vsebino. Če je nespremenjena, negativne energije v prostoru ni. Če so v kozarcu mehurčki in madeži, je ta prisotna. V tem primeru kozarec izpraznite in postopek ponavljajte, dokler ne bodo madeži izginili. Vsebino kozarca vsakič zlijte v straniščno školjko in takoj spustite vodo.

Prižgite žajbelj

Znano je, da je dom mogoče očistiti z dimom žajblja. Nekaj posušenih, zdrobljenih listkov te rastline prižgite v globlji posodi, se z njo sprehodite po vseh prostorih in jih tako prečistite. Ko na takšen način odpravljate negativno energijo, naj bodo okna na stežaj odprta.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas