VARNI PRED MRČESOM

S kisom poškropite okna in vrata

Da poleti mrčes ne bi zahajal v stanovanje, se pred njim zavarujte s pomočjo kisa in eteričnih olj.
Fotografija: Poskrbite, da mrčesu okna ne bodo dišala. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Poskrbite, da mrčesu okna ne bodo dišala. FOTO: Thinkstock

Mrčes je nadležen, toda pred njim se lahko zavarujete z naravnimi pripomočki. Eden od njih je kis. Njegovega vonja mrčes ne mara in se mu zato izogiba.

Kako ga uporabiti?

V plastenki z razpršilom zmešajte enako količino alkoholnega kisa in vode ter z njima poškropite okna in vrata. Tako boste pred nezaželenimi gosti varnejši, saj jih vonj kisa odganja.

Pomagajo tudi eterična olja

V plastenko z razpršilom nalijte 120 mililitrov kisa, 350 mililitrov vode in dodajte 20 kapljic eteričnega olja poprove mete. Z mešanico poškropite okna in vrata.

Naravno nad mravlje

Vonja cimeta žuželke prav tako ne prenesejo. Če boste z mletim posuli površine, kjer se zadržujejo mravlje, se bodo te umaknile, če boste s palčkami cimeta napolnili bombažne vrečke in jih položili v omare, boste varni pred molji.

Mravlje lahko preženete z naravnim razpršilom iz 240 mililitrov vode, 60 mililitrov tekočega mila, nekaj kapljic eteričnega olja sivke, poprove mete in klinčkov. Dobro pretresite z njimi napolnjeno plastenko in z razpršilom poškropite mesta, kjer se zadržujejo mravlje. Te se izogibajo tudi olupku kumar. Narezanega položite na poti, kjer mravlje prihajajo v dom, in odvrnil jih bo od namere, da bi vas obiskale.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije