FENG ŠUJ

Pritegnimo energijo či

Postelja naj ne stoji ob oknu, zlasti glava naj ne bo pod njim. Barve vplivajo na razpoloženje, rdeče stene prinašajo strast.
Fotografija: Zelena je barva za prostore, namenjene počitku. FOTO: Artjafara, Getty Images
Odpri galerijo
Zelena je barva za prostore, namenjene počitku. FOTO: Artjafara, Getty Images

Če upoštevamo ravnovesje elementov v njem, bo naš dom pritegnil več močne energije či, zaradi česar bomo v življenju uspešnejši, srečnejši in bolj zdravi, pravijo strokovnjaki za feng šuj. Prvo pravilo, ki ga po njihovih priporočilih nikakor ne smete zanemariti, je, da redno pospravljate in se izogibate kotičkom krame v domu, saj to spodbuja nesrečo, stres in depresijo. Pobrišite torej prah, počistite nered, tudi v omaricah in pod posteljo, če želite privabiti dobro energijo k sebi. Postelja naj stoji stran od okna, posebno glava naj ne bo pod njim. Postelja naj se naslanja na trdno steno, na kateri ni vrat.

Tretje pravilo je, da strogo ločite območja za delo in počitek. Niti pomislite ne, da bi si postavili delovno mizo v spalnico! Tudi računalnik nima kaj početi v sobi, ki je namenjena sprostitvi, oddihu in polnjenju z energijo. Pozorni bodite tudi na barve doma, saj vplivajo na razpoloženje in lahko povečujejo samozavest. Rdeče stene na primer prinašajo strast, zelene pa mir, zato skrbno proučite barvno lestvico, preden prepleskate stanovanje. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas