DOBRODOŠLE

Prinašajo srečo in bogastvo: lončnice, ki jih morate imeti doma

Objavljeno 20. avgust 2018 16.11 | Posodobljeno 20. avgust 2018 16.11 | Piše: M. F.

Sobne rastline popestrijo vsak prostor, velik vpliv pa imajo tudi na kakovost bivanja in debelino denarnice.

Premišljena izbira sobnih raslin se vam bo obrestovala. FOTO: Thinkstock
Po feng šuju igrajo lončnice pri urejanju notranjega prostora pomembno vlogo. A ni vseeno, katere boste v prid sreče in blagostanja izbrali. Naslednje bodo polepšale prostor in v dom vnesle pozitivno energijo, kar se bo kazalo na vseh področjih življenja.

Bambusova palma

V prostor, kamor jo boste postavili, ne bo prinesla le pozitivne energije, s čimer bo zagotovila dobro počutje, temveč bo iz zraka učinkovito odstranila strupene snovi ter tudi s tega vidika pozitivno vpliva na kakovost bivanja.

Drevo denarja

Ali krasula. Velja prepričanje, da tistemu, ki jo vzgaja, prinaša uspeh na poklicni poti in s tem tudi denar. Za njene učinke bi morali doma imeti najmanj tri rastline, vsaj ena od njih naj bo blizu vhodnih vrat.

Fikus

Še ena lončnica, ki ima po feng šuju sloves zagotavljanja pozitivne energije. Fikus je simbol sreče in bogastva.

Spatifil

Rastlina, ki nosi tudi ime ženska sreča. Že njeno ime torej pove, da najbolj vpliva na srečo pripadnic nežnejšega spola. Je nezahtevna, ne potrebuje veliko svetlobe in ob tem učinkovito čisti zrak. 

Orhideja

S svojimi lepimi cvetovi orhideje privabljajo ljubezen, poglobijo prijateljstvo in pomirjajo dušo. Stari Grki so jih povezovali s plodnostjo, zato so idealno darilo za pare, ki načrtujejo naraščaj.




Deli s prijatelji