ZA DOBRO POČUTJE

Preženite slabo voljo iz doma

Nekaj napotkov, s katerimi bo bivanje vselej prijetno.
Fotografija: Z malimi spremembami je v trenutku mogoče izboljšati počutje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Z malimi spremembami je v trenutku mogoče izboljšati počutje. FOTO: Thinkstock

Od pravilne postavitve pohištva ter pravih detajlov ni odvisna le funkcionalnost doma, temveč domiselno in primerno urejeno bivališče vpliva na počutje vseh, ki jim nudi zavetje. Če ste vselej, ko se vrnete domov, malo slabe volje, je čas, da se ozrete okoli sebe ter spremenite nekaj malenkosti. Tako boste imeli doma vselej (ali vsaj večino časa) širok nasmeh.

Omislite si sobne rastline

Nimate doma nič zelenega? Torej ste lahko prepričani, da je to eden od vzrokov za kronično pomanjkanje energije, vaše razpoloženje pa je na psu. Zelene rastline dom ne samo polepšajo, ampak osvežijo prostore in čistijo zrak. Že ob pogledu nanje se hitro zmanjša količina stresa v telesu, s tem, ko izgine napetost, pa se v trenutku izboljša počutje.

Uredite predprostor

Ta naj bo vedno urejen, brez kopice predmetov, ki vas takoj, ko stopite skozi vrata, spravijo v slabo voljo. Prav neuporabni in odvečni predmeti oddajajo negativno energijo, ki se s hodnika širi na ves preostali dom.

Uporabite barve

So vse vaše stene bele? Tudi te na počutje ne vplivajo najbolje, saj so hladne in puste. Poigrajte se s stenskimi barvami, zidove odenite v tople odtenke in takoj bo v domu več veselja. Enako velja za pohištvo ter dekorativne tkanine.

Izkoristite svetlobo

Okna so ključna: več kot bo dnevne svetlobe, boljše bo razpoloženje. V mračnih dneh prižgite čim več svetil ter z njimi osvetlite vse kotičke svojega doma.

Televizija iz spalnice

Ta tam nima kaj početi. Ne odvrača vaju le od spolnih igric (ki zagotavljajo boljše počutje), njen zaslon oddaja modro svetlobo, ki zavira nastajanje hormona spanja melatonina, zato ji pred nočnim počitkom ne bi smeli biti izpostavljeni.

Zavihajte rokave. Že z malimi spremembami bo namreč počutje doma v trenutku boljše.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije