Potujte po času in raziščite korenine: družinsko drevo

Pokukajte podrobno v svojo zgodovino. 
Fotografija:
Odpri galerijo

Vsi smo doma in razmišljamo, kako najbolj kakovostno in koristno preživeti prosti čas. Postani detektiv in odpotuj v preteklost. Skoči v časovni stroj, ki te bo ponesel tja, kjer boš srečal svoje prednike, praprababice in prapradedke. Kako je to izvedljivo, se sprašuješ? Z detektivskim raziskovanjem svojega rodu. In kje lahko najdeš časovni stroj? Enostavno, to sta tvoj telefon in računalnik!


Zdaj si postal detektiv, ki potuje v času! Hitro pokliči svoje stare starše, strice in tete ter ugotovi kaj novega o svojih prednikih. V trenutkih, ko vsak zase čakamo doma, se ti podaj po skrivnostnih in zabavnih poteh svoje družine in podrobneje pokukaj v življenjske zgodbe svojih prednikov.
Med popotovanjem ne pozabi na zemljevid, da se boš lahko vrnil v sedanjost. Tvojemu zemljevidu bomo rekli družinsko drevo.


Naj bo barvito, posebno, čisto tvoje, unikatno kot tvoja družina, ki jo boš v drevo zapisal.
Poleg imena, datuma in kraja rojstva, poklica bo gotovo še bolj zanimivo slišati, kako so tvoji prapradedki in praprababice živeli, kakšne igrače so imeli, kakšen je bil njihov vsakdanji dan, kaj so dobili za darilo, ko so praznovali rojstni dan, kakšna je bila hrana ob praznikih in s kakšnimi igrami so se kratkočasili. Odkrij, kje so kupovali obleke, brez katerih poklicev si takrat niso predstavljali življenja, pa jih danes morda ni več. Kaj so bili takrat moderni izumi, katere vrednote so bile zares pomembne, kaj je pomenil bonton.


Izveš lahko mnogo izjemno zanimivih zgodb, morda te bo kakšna nasmejala, začudila, zato le hitro telefon v roke in poišči vse te zgodbe. Vprašaj svojo babico in dedka še, kdo je imel prvi telefon v vaši družini. Zagotovo bodo z veseljem in na dolgo pripovedovali.


Sprašujemo se, kaj te bo, dragi mladi detektiv, najbolj presenetilo. Veliko užitkov pri raziskovanju ti želimo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije