Postopno odpiranje športnih objektov

Za individualno vadbo so ob upoštevanju varne razdalje že odprte nekatere površine za šport, namesto rekreativnih dogodkov pa so na voljo navidezni izzivi.
Fotografija: Tako lahko tečeš kjer koli. FOTO: redbull.com
Odpri galerijo
Tako lahko tečeš kjer koli. FOTO: redbull.com

Osemurni delovnik se marsikomu razvleče čez ves dan, ob tem pa moramo opravljati še delo pomočnikov učiteljev ali vsaj šolskih paznikov, kuhati, pospravljati, pomagati staršem ali sosedom, morda pa še kositi travo in urejati vrt ... Seveda vemo, da nismo na počitnicah, a vseeno je koristno, da v tem času preobremenjenosti (čeprav verjetno šefi trdijo drugače) poskrbimo tudi zase. Vzemimo si torej čas za vsakodnevno razgibavanje in sproščanje ter nabiranje kondicije, čeprav za zdaj le v mejah svoje občine. Bližanje koncu glavnih omejitev pa je nakazala nedavna delna omilitev pravil za rekreacijo na prostem. Za individualno vadbo so, ob upoštevanju varne razdalje do drugih, že odprti stadioni, golfska igrišča, kolesarski parki, v lastni občini pa lahko uporabljamo tudi parke in gozdne poti ter naravne vodne površine. Izkoristite jih po pameti!

Alpe Adria Trail Cup

Na rekreativnih dogodkih se zelo verjetno še nekaj časa ne bomo množičneje družili, vseeno pa se že med prazniki obeta priložnost za udeležbo na navideznem izzivu, ki vam ga ponuja novo ustanovljeni pokal Alpe Adria Trail Cup. Opravite ga
Aplikacija Wings for Life World Run FOTO: redbull.com
Aplikacija Wings for Life World Run FOTO: redbull.com
seveda v domačem okolju, nekje na bližnjih po možnosti manj obljudenih tekaških poteh. Ritem boste lahko ujeli na dela proste 1., 2. in 3. maj, vzdržljivost pa preizkušali na 10, 20 ali 30 kilometrov dolgih razdaljah, z določeno normo višinskih metrov. Podatke bodo organizatorji spremljali s pomočjo mobilnih aplikacij. Prijavnine ni, vsak pa bo prejel priznanje. Informacije: www.alpeadria-trailcup.com.

Krila za življenje

Wings for Life World Run je dobrodelno globalno tekaško tekmovanje, na katerem ciljna črta prehiti tekača, in ne obratno. Šteje torej predvsem pretečena razdalja. Lani je zmagovalka med dekleti zmogla 54 kilometrov, najboljši med moškimi pa še deset več. Vsi udeleženci skupaj pretečejo razdaljo, ki je 13-kratna pot okoli ekvatorja. V nedeljo, 3. maja, bo priložnost za udeležbo, ob tem pa boste z donacijo lahko naredili še nekaj za dober namen – za raziskave poškodb hrbtenjače. Zaradi pandemije in omejitev gibanja bo tek prvič potekal izključno s pomočjo mobilne aplikacije, ki beleži pretečeno razdaljo. Start bo ob 13. uri, tecite v mejah svoje občine in upoštevajte preostala pravila gibanja. Informacije: www.redbull.com. 
Navidezni izziv Alpe Adria Trail Cup
Navidezni izziv Alpe Adria Trail Cup

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije