JE MOGOČE

Pet skrivnosti žensk, ki jim je dano veliko potovati

Z malce drugačnim pogledom na čas in denar boste tudi sami lahko večkrat sedli na letalo.
Fotografija: Ženske, ki veliko potujejo, pravi priložnosti nikoli ne rečejo ne. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ženske, ki veliko potujejo, pravi priložnosti nikoli ne rečejo ne. FOTO: Thinkstock

Vedno ko pogledate katero od družabnih omrežij, se vam zdi, da je vaša prijateljica znova na počitnicah. Prejšnji mesec je bila na Portugalskem, pred dvema tednoma v Skandinaviji. Le kako ji to uspe, se sprašujete vi in vsi, ki jo poznajo. Odgovor se skriva v petih skrivnostih žensk, ki jim je dano veliko potovati.

Izjemno cenijo svoj čas

V vsakodnevni noriji je prava umetnost najti čas zase, kaj šele za potovanja. A ključ je v organizaciji, česar se tiste, ki velikokrat obiskujejo bližnje ali daljne dežele, dobro zavedajo. Že na začetku leta zato vzamejo v roke koledar, ga zapolnijo s prevedenimi dogodki, projekti, ki jih čakajo v službi, in z drugimi obveznostmi. Tako določijo datume, ki so najprimernejši za potovanja. Dober načrt omogoča temeljit vpogled v vse leto in zagotovo je tako najlažje najti termine za potovanja. Pa četudi trajajo samo čez podaljšan vikend.

Navdih iščejo pri drugih

Najboljši način za odkrivanje neznanih kotičkov sveta so priporočila drugih. Tudi tistih, ki jih osebno ne poznate: fotografije na družabnih omrežjih, spremljanje potovalnih blogov, uporaba aplikacij, ki so namenjene popotnikom, in podobni viri so več kot odličen način za iskanje navdiha, idej ter tudi za pridobivanje informacij, kako potovati prijetneje in ugodneje.

Uporabljajo aplikacije za primerjave cen

Obstaja nešteto spletnih aplikacij, s katerimi je mogoče primerjati cene letov, izdatkov za nastanitev, za izposojo prevoznih sredstev in podobnih uslug. Tako je mogoče minimizirati stroške počitnic.

Imajo točno določene prioritete

Nekateri denar zapravljajo za oblačila, drugi za čevlje in torbice, ženske, ki veliko potujejo, ga varčujejo za potovanja. Kar pomeni, da so res potrebna tudi odrekanja in predvsem dober premislek pred vsakim, čeprav na videz majhnim nakupom. Odlična ideja je samodejni prenos sredstev na račun, na katerem se nabira denar za novo avanturo. Tako bo zagotovo na varnem.

Vedno rečejo da

Njihovo pravilo številka ena se glasi: ko se ponudi priložnost za potovanje, ki je cenovno dosegljivo, je za nobeno ceno ne spustijo iz rok. Morda letos res niste nameravali na Dansko, a ponudba, ki je pritegnila vašo pozornost, je preveč mamljiva, da bi jo zavrnili. Turčija bo pač počakala. Prav tako vedo, kdaj so potovanja najugodnejša: zagotovo ne v času počitnic, ko so cene najvišje in je gneča največja. Zunaj sezone je vse veliko lepše. Prazne grške plaže v poznem septembru? Seveda!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije