UPORABNO

Pet neobičajnih načinov uporabe mehčalca

Kaj vse poleg mehčanja perila še zmore.
Fotografija: Mehčalec za mehke brisače, dišeč dom in sijoča tla. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Mehčalec za mehke brisače, dišeč dom in sijoča tla. FOTO: Thinkstock

Osnovna namena mehčalca sta mehčanje in odišavljenje perila, zmore pa ta dišeča tekočina še veliko več. Poglejte njegove nekoliko manj znane načine uporabe in si z njim zagotovite dišeč dom, lažje ličenje ter zavidljivo čista tla.

Osvežuje prostore

Če ne želite zapravljati denarja za drage osvežilce zraka, ga lahko samo iz dveh sestavin izdelate sami. Plastenko z razpršilom napolnite z vodo in mehčalcem v razmerju 3 : 1, z mešanico poškropite zavese, preproge in ostale tkanine v prostoru, ki ga želite odeti v prijeten vonj.

Zmehčajte čopiče za ličenje

Vaši čopiči za nanašanje ličil bodo ob njegovi pomoči mehkejši. Potem ko jih temeljito operete, jih namočite v vodi, ki ste ji dodali nekaj kapljic mehčalca. Počakajte deset minut in jih nato dobro splaknite. Ko se bodo posušili, bodo pripravljeni za uporabo. Na enak način lahko zmehčate tudi čopiče za pleskanje, barvanje ali slikanje.

Gladkim površinam zagotovite sijaj

Gladkim talnim površinam boste zagotovili zavidljiv sijaj, če jih boste po pomivanju premazali z mešanico iz mehčalca in vode v razmerju 1 : 4.

Za čiščenje posode, v kateri se je prijela hrana

Z omenjeno mešanico mehčalca in vode lahko očistite tudi posodo, v kateri se je prismodila hrana. Nalijte jo v lonec ali ponev in počakajte eno uro. Posodo boste brez napornega ribanja lažje očistili.

S kabine za prhanje odstranjuje vodni kamen

Na vlažno spužvasto gobico nanesite mehčalec in z njim obrišite vrata kabine za prhanje ter keramične površine. Kopalnica bo prijetno dišala, prav tako bo z mehčalcem izginil vodni kamen in zmanjšala se bo verjetnost za nastanek novih oblog, saj se bo voda težje zadrževala na površini vrat in ploščic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije