Ogledala povečajo prostor

Kar se le da, vgradimo ali pritrdimo na steno, pozornost pa preusmerimo z zabavno vzorčasto tapeto, veliko fotografijo ali sliko v zanimivem okvirju
Fotografija: Če lučke pritrdimo na steno, ne potrebujemo velikih nočnih omaric.
Odpri galerijo
Če lučke pritrdimo na steno, ne potrebujemo velikih nočnih omaric.

Tudi tisti s smislom za opremljanje se pogosto spopadajo s težavami, ko je treba opremiti manjše prostore. Navsezadnje je treba poskrbeti za to, da bo prostor funkcionalen, nato pa ga še narediti prijetnega in domačnega. Še posebno težko je opremiti majhno spalnico, saj je treba vanjo postaviti posteljo in kakšno garderobno omaro, morda nočno omarico ali dve. Ko vse to natlačimo v nekaj kvadratnih metrov, ne ostane več veliko prostora za dekoracije, še huje, vse skupaj lahko deluje zelo utesnjujoče. Da ne bi bilo tako, prostor vizualno povečamo z nekaj strateško razporejenimi ogledali. Ta naj bodo čim večja, postavimo jih v bližino okna ali vrat, tako bo prostor takoj tudi svetlejši in prijetnejši.

Postelja s predali za več prostora za shranjevanje FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Postelja s predali za več prostora za shranjevanje FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Pri izbiri barv za majhno spalnico, pravzaprav to velja za vse majhne prostore, se izogibamo temnim odtenkom, ki bi prostor še pomanjšali, nič pa ne bo narobe, če eno od sten oblepimo z vzorčastimi tapetami, ki pa naj bodo prav tako bolj pastelnih barv. Notranji opremljevalci denimo svetujejo bež ali umazano bele odtenke ter svetlo sive, svetlo modre in svetlo zelene. Slednji so znani kot pomirjujoči, poleg tega delujejo hladneje kot denimo rumeni, v spalnici pa je še posebno pomembno, da se umirimo in da nam ni prevroče. Hkrati bo tapeta z vzorcem pozornost preusmerila nase in velikost oziroma majhnost sobe ne bo tako zelo očitna. Podoben učinek dosežemo z veliko fotografijo ali sliko v zanimivem okvirju, da le pritegne pozornost.


Ker je v majhnih prostorih še kako pomemben vsak centimeter površine, poskušamo čim več reči vgraditi ali pritrditi na steno. Nočno omarico običajne velikosti lahko denimo zamenjamo za majhno, če nočno lučko pritrdimo nad vzglavje, namesto da stoji na omarici. Če imamo možnost, se odločimo tudi za vgrajene knjižne police ali pa namesto običajnih na steno pritrdimo t. i. lebdeče, katerih prednost je predvsem to, da imajo neviden sistem za montažo. Izberemo posteljo, ki ima na spodnjem delu vgrajen predal ali več njih, saj tako pridobimo veliko prostora za shranjevanje, a ne na račun bivalnega prostora.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije