V KUHINJI

Najboljši triki za paniranje

Panirano meso ali zelenjava bosta boljši z nekaj preprostimi triki.
Fotografija: Z nekaj preprostimi triki bodo panirana živila okusnejša.  FOTO: Veselovaelena/Gettyimages
Odpri galerijo
Z nekaj preprostimi triki bodo panirana živila okusnejša.  FOTO: Veselovaelena/Gettyimages

Paniranje je priljubljen način priprave hrane. Naj bo mesa ali zelenjave, a če ste se običajnega z moko, jajci in drobtinami že malo naveličali, naslednjič izberite paniranje v pivskem testu, imenovano tudi orly. Zanjo potrebujete moko, jajca in pivo.

Paniranje v pivskem testu

Rumenjake ločite od beljakov. Rumenjake stepite in jim dodajte pivo, na tri rumenjake približno deciliter piva. V tekočo mešanico zmešajte moko po izbiri. Masa naj bo nekoliko gostejša od mase za palačinke. Na koncu vanjo vmešajte še sneg beljakov.

V penasto maso pomakajte živila, ki jih nameravate panirati in jih ocvrite v vročem olju. Način je zlasti primeren za ribe, gobe, bučke in drugo zelenjavo.

Priljubljeno paniranje v tempuri

Gre za način, ki izvira z Japonske in je dobrodošel za paniranje rib, lignjev, škampov, cvetače, brokolija in druge zelenjave pa tudi sadja.

V posodico nalijte 240 mililitrov ledeno mrzle vode. Dodajte jajce, ki ste ga pred tem dobro ohladili. Zmešajte in vmešajte 180 gramov moke, dodajte ji za konico noža pecilnega praška.

Vse skupaj postavite v hladilnik in pripravite živila za paniranje. Za paniranje v tempuri jih narežite na majhne koščke in jih, dobro posušene, pomakajte v maso ter na hitro ocvrite v vročem olju.

Še nekaj trikov

  • Namesto z drobtinami v zadnji fazi živila posujte z zdrobljenimi koruznimi kosmiči brez sladkorja. Ti zagotavljajo dodatno hrustljavost.
  • Preden živila obdate z maso za paniranje, ne glede na način, jih dobro posušite. Tako »srajčka« ne bo odstopila.
  • Za plemenitejši okus paniranega mesa krušnim drobtinam dodajte malce mlete paprike ali začimb, kot sta timijan ali peteršilj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije