Najboljše naravno gnojilo za sobne rastline

Prihaja čas bujne rasti lončnic, ki bodo zato potrebovale nekaj dodatne pozornosti.
Fotografija: Učinkovita gnojila boste našli v svoji kuhinji. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Učinkovita gnojila boste našli v svoji kuhinji. FOTO: Thinkstock

Lončnice zahtevajo veliko pozornosti. Po dolgi zimi, ko jih je večina mirovala, prihaja faza bujne rasti, v kateri rastline potrebujejo tudi izdatno dognojevanje. Učinkovita gnojila že imate doma. Katera so več kot dobrodošla?

Sladkor

Cvetje obožuje sladkor, saj je to zanj vir energije. Žličko sladkorja enkrat na teden posujte okoli lončnic in jih zalijte kot običajno.

Zobna pasta

Nekatere lončnice uspevajo v kislih tleh in tu vam lahko pomaga zobna pasta. 30 mililitrov te zmešajte z litrom vode in zalijte sobne rastline. Sestavine iz paste bodo ustvarile primerno okolje za tiste, ki najbolje uspevajo v kisli podlagi.

Kavna usedlina

Tudi kavna usedlina je odlično gnojilo za cvetje. Vendar z njo ne zalivajte rastlin, saj na površini ustvari oviro, ki preprečuje vodi, da bi prišla do korenin. Namesto tega med presajanjem lončnic zemlji primešajte ohlajeno kavno usedlino.

Voda, v kateri ste kuhali krompir, riž ali testenine

Sobne rastline imajo rade škrob, zato za njihovo bujnejšo rast vode, v kateri ste kuhali krompir, riž ali testenine, ne zlivajte v odtok, temveč z ohlajeno zalijte zeleno okrasje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije