ZA LAHKO NOČ

Lončnice za boljši spanec

Katere so najprimernejše za spalnico.
Fotografija: Obstajajo lončnice, ki polepšajo spalnico in zagotavljajo boljši spanec. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Obstajajo lončnice, ki polepšajo spalnico in zagotavljajo boljši spanec. FOTO: Thinkstock

Dober in krepčilen spanec je pomemben tako za zdravje kot za počutje. V prid temu gre spalnico oplemenititi z rastlinami, ki nanj vplivajo pozitivno. Med njimi je na prvih mestih teh pet.

Palma areka

Okrasna palma čisti zrak, iz njega odstranjuje strupene snovi, denimo toluen, formaldehid ter druge škodljive pline in vanj sprošča kisik. Poleg tega vlaži zrak in preprečuje izsušitev sluznic v nosni ter ustni votlini.

Aloja vera

Rastlina, ki se ponaša s številnimi pozitivnimi učinki na zdravje. Možnosti njene uporabe so različne, pripomore pa tudi k boljšemu spancu, saj ponoči v zrak sprošča velike količine kisika in tako zagotavlja mirne in prijetne noči. 

Fikus benjamin

Med rastlinami, ki čistijo zrak, je na samem vrhu lestvice. Fikus benjamin iz njega odstrani do 70 odstotkov v zraku prisotnih benzena, amonijaka in toulena ter drugih snovi, ki vanj pridejo iz različnih umetnih materialov, lakov in barvil. Poleg tega je učinkovit tudi pri odstranjevanju v zraku prisotnih mikrobov. Če ga boste postavili v spalnico, boste nedvomno spali bolje, hkrati pa bo prijetno okrasil in poživil prostor.

Taščin jezik

Blagodejno vpliva na dihala in odpornost. Blaži glavobole, niža krvni tlak ter tako kot aloja vera ponoči oddaja veliko kisika in nase veže ogljikov dioksid, ki nastaja med dihanjem. Prav tako iz zraka uspešno odstranjuje v njem prisotne strupene snovi ter resnično izboljša kakovost zraka v zaprtih prostorih, kar vpliva tudi na samo spanje.

Hišna praprot

Vsebuje veliko eteričnih olj in flavonodiov, ki jih sprošča v zrak, s tem pa pozitivno vpliva na živčni sistem in pomirja. Prav tako pomaga premagovati stres, ki je eden glavnih sovražnikov dobrega spanca. Iz zraka odstranjuje škodljive pline in v prostor vrača kisik. Ob tem izboljšuje vlažnost ozračja ter blagodejno vpliva na počutje. Pod njenim vplivom je lažje trdno zaspati ter dobro spati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije