FENG ŠUJ

Lončnice, ki v življenje prinašajo denar, zdravje in ljubezen

Sobne rastline ne samo polepšajo dom in pozitivno vplivajo na počutje, z njihovim premišljenim izborom je mogoče priklicati tudi ljubezen, zdravje ter zaslužek.
Fotografija: S premišljenim izborom sobnih rastlin je mogoče vplivati na kakovost življenja. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
S premišljenim izborom sobnih rastlin je mogoče vplivati na kakovost življenja. FOTO: Thinkstock

V feng šuju igrajo lončnice pomembno vlogo. Z izborom pravih je namreč mogoče poskrbeti za dotok pozitivne energije, ki zagotavlja uspeh na vseh področjih življenja. Poglejte, katere priporočajo strokovnjaki, ki se ukvarjajo s to filozofijo opremljanja življenjskega prostora.

Bambusova palma

V prostor prinaša energijsko ravnotežje ter s tem skrbi za dobro počutje, hkrati iz zraka odstranjuje strupene snovi ter pozitivno vpliva na zdravje.

Fikus

Simbol sreče, obilja in pozitivne energije.

Spatifil

Ta zlasti pozitivno vpliva na zdravje in počutje žensk, hkrati iz zraka učinkovito odstranjuje strupene snovi in tako skrbi za zdravje vseh, ki bivajo ob njem.

Krasula ali drevo denarja

Njeni listki spominjajo na kovance. Po feng šuju vse rastline z okroglimi listki prinašajo pozitivno energijo, prav krasula pa najbolj vpliva na uspeh pri delu ter na denarne prilive. Da bi priklicala napredek, jo je najbolje postaviti v bližino vhodnih vrat.

Orhideja

Starodavni simbol ljubezni in prijateljstva. Stari Grki so orhideje povezovali s plodnostjo in so zato odlično darilo za pare, ki načrtujejo naraščaj.

Sobni bršljan

Sobni bršljan omili učinke negativne energije v prostoru, zato pozitivno vpliva na počutje. Hkrati iz zraka odstranjuje strupene snovi in tako spodbudno vpliva tudi na zdravje.

Bostonska praprot

Še ena lončnica, ki je znana po tem, da čisti zrak ter v prostor prikliče pozitivno energijo. Najučinkovitejša je, kadar je postavljena v vogale prostorov.

Filodendron

Njegovi listi simbolizirajo ogenj in tako prikličejo pozitivna čustva v hladnejših prostorih doma.

Vrtni slak

V življenje prinaša mir in srečo. Če boste pod vzglavnik položili njegovo seme, boste mirno spali in imeli lep dan.
 
Pozor: Da bi vse te rastline pričarale pozitivno energijo in imele spodbuden vpliv, redno odstranjujte odmrle listke in cvetove. Le zdrave, bujne in lepe lončnice namreč premorejo pozitivne učinke na zdravje, počutje, ljubezen in denar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije