DELOINDOM

Kuhinje in jedilnice: Priprava hrane narekuje razporeditev

Trendi se pri opremi kuhinj sicer spreminjajo, a na prvem mestu ostajata funkcionalnost in z njo dobro načrtovanje prostora.
Fotografija: V kuhinje so se vrnile odprte police. FOTO: Brizmaker, Shutterstock
Odpri galerijo
V kuhinje so se vrnile odprte police. FOTO: Brizmaker, Shutterstock

V kuhinji je zelo pomembno, kako so razporejeni kuhinjski elementi in gospodinjski aparati ter koliko delovne površine je na vol­jo. Čeprav se trendi spreminjajo, je to še vedno prostor, v katerem pripravljamo hrano, in pri tem obstajajo določena pravila. Zasnova kuhinje mora tako slediti postopku priprave hrane, kar pomeni postavitev kuhinjskih elementov v tako imenovanem delovnem trikotniku, v katerem si sledijo hladilnik, pomivalno korito in kuhalna plošča. To je najbolj funkcionalna razporeditev, ki omogoča čim krajše in nezapleteno gibanje po kuhinji med pripravo hrane.

 

Več na deloindom.si. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije