PREPIRI

Kuhanje mule in dolg nos nista rešitev

Fizična zloraba nikdar ni sprejemljiva, prav tako ne vpletanje otrok. Razhoda ne uporabljajte kot grožnjo med prepirom.
Fotografija: Nasilje je nedopustno.
Odpri galerijo
Nasilje je nedopustno.

Pravijo, da tam, kjer se prepirajo, se tudi ljubijo, vendar niso vsi prepiri enaki, nekateri močno odstopajo od človeških meja, in tega si preprosto ne bi smeli dovoliti, določenih situacij v prepiru sploh ne bi smelo biti.

Fizična zloraba

Čez to mejo ne bi smeli iti nikdar, ne vi, ne kdo drug. Udarjanje s pestjo po mizi, odrivanje ali celo pretepanje, skratka vse fizične aktivnosti, ki bi lahko prestrašile partnerja, so nedopustne.

Kletvice in psovke

Čeprav so zelo pogoste, gre pravzaprav za hudo verbalno in posledično tudi čustveno nasilje, ki se ne bi smelo dogajati. Tisti, ki jih seje, je nemočen, zato napada druge.

Vpletanje otrok

Naj bo kar koli, otrok ne vpletajte v prepir, se ne izsiljujte z njimi ali prek njih, ampak vedite, da je to stvar dveh odraslih in nikogar drugega. Niti po prepiru otrok ne izrabljajte za to, da s partnerjem znova navežete stik.

Ne vpletajte otrok, z njimi ne izsiljujte partnerja.
Ne vpletajte otrok, z njimi ne izsiljujte partnerja.

Spominjanje na napake

Vsi imamo napake in prav je, da je partner tudi vaše ogledalo, ni pa treba, da vam govori, kaj vse je narobe z nami, kako vse počnete narobe in nasploh napada vas in vašo samopodobo. Kaj koga moti pri drugem, se lahko rešuje na druge, bolj prijazne načine.

Grožnja z razhodom

Prepir nikakor ne bi smel biti razlog za razhod, ta argument večinoma uporabljajo ljudje, ki ne obvladajo situacije in poskušajo imeti nad njo nadzor. Če se že želite raziti, s tem ne grozite, ampak to storite, ko bo prepir mimo in boste imeli mirno in trezno glavo.

Kujanje in trma

Nekateri ljudje se sploh ne prepirajo, ampak preprosto samo kuhajo mulo in imajo dolg nos, kar lahko pomeni, da se poskušajo najprej umiriti ali pa da tako kaznujejo partnerja, ker se stvari ne odvijajo po njihovo. Dobro je povedati, da potrebujete nekaj trenutkov samo zase, da zberete misli, preden se lahko pogovarjate naprej. Če pa vztrajno molčite o težavi, to zagotovo ne bo izboljšalo odnosa, ampak ga bo še poslabšalo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije