SODELUJTE PRI IZBORU

Kateri bo slovenski avto leta 2020?

Bralke in bralci Slovenskih novic lahko izbirate med številnimi novimi modeli na slovenskem trgu; glasujete lahko tudi na naši spletni strani.
Fotografija: Člani uredništev medijev, ki so sodelovali na izboru za slovenski avto leta 2019, so na Vransko povabili trideset gostov. FOTO: Uroš Modlic/SAL
Odpri galerijo
Člani uredništev medijev, ki so sodelovali na izboru za slovenski avto leta 2019, so na Vransko povabili trideset gostov. FOTO: Uroš Modlic/SAL

V tej številki Slovenskih novic objavljamo četrto glasovnico za 28. izbor slovenskega avta leta. Za naslov se potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na slovenski trg in jih je bilo registriranih vsaj 25. Najprej imate glavno besedo bralci in bralke, ki boste izbrali finaliste in jim zagotovili točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji s Slovenskih novic in Dela, Motorevije AMZS, Dnevnika in Nedeljskega dnevnika, Večera, Avto magazina, Eva, Vala 202 in Avtomobilnosti, spletnega portala Planet Siol.net in avtomobilskega vloga Komotar Minuta.

Pester izbor

Glasovnica izbora slovenski avto leta 2020.
Glasovnica izbora slovenski avto leta 2020.
In avtomobilska izbira za slovenski avto leta 2020 je zelo pestra. Na seznamu so zelo različni avtomobili: od najbolj množičnega oziroma najbolj prodajanega pri nas, Renaultovega clia, do dveh večjih in premijskih električnih novosti – audija e-trona quattra in jaguarja I-pacea. Cliu bo po velikosti tekmec novi rod Oplove corse. V družbi so tudi trije predstavniki nižjega srednjega razreda – mazda3, škoda scala in toyota corolla – pa njihov premijski tekmec BMW 1 in njegov večji brat BMW 3. Tukaj so tudi mali audi A1 in kupelimuzina mercedes-benz CLA ter edini pravi enoprostorec mercedes-benz B. Na seznamuje tudi klasični porsche 911. Vsi preostali modeli spadajo med križance ali mestne terence, modne avtomobile, ki ustrezajo prevladujoči smernici v avtomobilski ponudbi.

Glasovnico bomo na straneh Obratov objavili še naslednjo soboto, 23. novembra 2019. Izpolnjeno in prilepljeno na dopisnici jo pošljite na naslov Slovenske novice, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom Obrati. Upoštevali bomo vse, ki jih bomo prejeli do vključno 29. novembra 2019; fotokopirane bodo izločene. Glasujete lahko tudi z elektronsko glasovnico na spletni strani slovenskenovice.si/avtoleta, in sicer enkrat na teden. Finalisti bodo znani 2. decembra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije