UPORABNO

Kako z aluminijasto folijo prepoloviti čas likanja

Z njo je mogoče zmehčati perilo, očistiti posodo in poskrbeti za toplejši dom.
Fotografija: Še zdaleč ni uporabna le za ohranjanje svežine hrane. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Še zdaleč ni uporabna le za ohranjanje svežine hrane. FOTO: Thinkstock

Aluminijasta folija še zdaleč ne služi zgolj ohranjanju svežine živil. V resnici so načini uporabe tega pripomočka, ki ga je mogoče najti v vsakem domu, številni, mnogi od njih pa velikokrat neznani. Poglejte, kaj vse si je z njim mogoče olajšati.

Za mehčanje perila

Morda ste že slišali, da nekatere gospodinje v pralni ali sušilni stroj skupaj s perilom dodajo iz aluminijaste folije oblikovane žogice, niste pa vedeli, zakaj. Gre za trik, ki preprečuje, da bi se oblačila med pranjem in sušenjem pretirano zmečkala in tako je likanje lažje. Prav tako so te lahko odličen nadomestek mehčalca perila. Vse, kar morate storiti, je, da v pralni stroj med pranjem dodate tri kroglice iz aluminijaste folije, ki naj bodo velikosti teniških žogic.

Za hitrejše likanje

Še en način, kako vam lahko folija pomaga pri likanju. Položite jo pod prevleko likalne deske. Med likanjem se bo vročina od nje odbijala v oblačila in tako bo potrebno likanje le po eni strani oblačil. Srajca bo, kot bi mignili, brez gub.

Za ostrejše škarje

Z njo lahko naostrite tope škarje. Folijo večkrat prepognite in zarežite vanjo. Postopek ponavljajte, dokler ne boste zadovoljni z ostrino škarij.

Za čiščenje posode

Če vam je zmanjkalo žičnate gobice, si lahko pomagate s folijo. Zvijte jo v kroglico ter z njo ribajte zasušene ali zasmojene ostanke hrane v posodi. Način je odličen tudi za čiščenje rešetke v pečici in žara.

Za toplejši dom

Za radiatorje, ki so nameščeni na zunanjih stenah, položite lepenko, ki ste jo obdali z aluminijasto folijo. Toplota se bo od nje odbijala v prostor in ta bo zato toplejši.

Za močnejši brezžični signal

Če je nekoliko šibak, med oddajnik in steno položite kos folije. Od nje se bo odbijal signal in tako do vas prišel močnejši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije