Kako v pomivalnem stroju preprečiti kopičenje maščobe

Za brezhibno delovanje pomivalnega stroja je dobro poznati trik, ki preprečuje nalaganje maščobe v njem.
Fotografija: Enkrat na mesec naj pomivalni stroj pomiva pri najvišji možni temperaturi. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Enkrat na mesec naj pomivalni stroj pomiva pri najvišji možni temperaturi. FOTO: Thinkstock

Pomivalni stroj je vaš velik zaveznik, za njegovo dolgo in brezhibno delovanje pa je dobro poznati trik, ki preprečuje, da bi se v njegovi notranjosti nalagala odpadna maščoba.

Preprosto, a učinkovito

To je mogoče doseči tako, da vsaj enkrat mesečno za pomivanje posode izberete program z najvišjo možno temperaturo. Vroča voda v kombinaciji z močnim pralnim sredstvom raztopi nakopičene maščobne obloge in odstranjuje drugo trdovratno umazanijo, ki sicer lahko poškoduje vitalne dele naprave. Občasno pomivanje pri najvišji temperaturi izboljša delovanje pomivalnega stroja, so prepričani nemški strokovnjaki. Že samo vroča voda je po njihovem mnenju dovolj za učinkovito odstranjevanje umazanije, ki se sčasoma nabere v njem.

Ekološko je boljše

Sicer pa priporočajo ekološke programe pranja, ki so prijaznejši do družinskega proračuna ter okolja. Čeprav voda v tem primeru ne dosega tako visoke temperature, povsem dostojno opravijo svoje delo. Ob tem dodajajo, da je pred pomivanjem v stroju izpiranje posode odveč, to pa vanj nalagajte tako, da bo med njo dovolj prostora, da bodo curki vode dosegli vso njeno površino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije