SHRANJEVANJE

Kako pravilno shranjevati česen

Da česen ne bi sprhnel ali splesnel, ga je treba pravilno shranjevati.
Fotografija: Svežino najdlje ohrani v mrežastoi vrečki. FOTO: Iurii Bukhta
Odpri galerijo
Svežino najdlje ohrani v mrežastoi vrečki. FOTO: Iurii Bukhta

Česen je priljubljena in zdrava začimba, žal se rado zgodi, da njegovi stroki sprhnijo, splesnijo ali začno poganjati. Da bi kar najdlje ohranil svežino, čvrstost in aromo, ga je treba pravilno shranjevati.

Kako shranjevati česen?

Česen svežino najdlje ohrani v mrežasti vrečici na temperaturi od 15 do 18 stopinj Celzija v zmerni vlažnosti.

V hladilniku je okolje preveč vlažno, zato tam hitreje postane mehak in izgubi aromo.

Če imate česna res veliko in se bojite, da bi se vam, preden ga boste porabili, pokvaril, ga je najbolje narezati ali sesekljati, ga zmešati z olivnim oljem ali z zmehčanim maslom (dodate lahko tudi druge začimbe) in mešanico zamrzniti v kalupih za ledene kocke.

Med kuhanjem omaki, juhi ali prilogi preprosto oddajte dve kocki tako pripravljenih začimb.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije