Veste, kako dolgo lahko hladilniku ali zamrzovalniku shranjujete meso, da ne bi izgubilo pravega okusa, teksture in bi bilo še varno za uživanje? V resnici ni enotnega pravila, za vsako vrsto mesa in mesnih izdelkov veljajo drugačna pravila.
Perutnina
Surovo perutnino smete v hladilniku shranjevati le en, največ dva dneva (pri temperaturi, ki ne preseže 5 stopinj Celzija), v zamrzovalniku, ohlajeno na minus 18 stopinj Celzija, pa eno leto. Toplotno obdelano perutnino lahko v hladilniku pustite do pet dni, v zamrzovalniku do pol leta.
Rdeče meso
Govedina ali svinjina lahko v hladilniku počakata do tri dni, zamrznjeni sta uporabni do enega leta. Kuhano ali pečeno rdeče meso v hladilniku lahko shranjujete do pet dni.
Mleto meso
Mleto meso je v hladilniku varno shranjevati dan, največ dva, v zamrzovalniku pa od treh do štirih mesecev.
Hrenovke in druge obarjene mesnine
V originalni, zaprti embalaži jih lahko v hladilniku shranjujete do dveh tednov, ko jih odprete, pa jih je dobro porabiti v petih dneh. V zamrzovalniku lahko počakajo do dveh mesecev.
Slanina in klobase
Slanino v hladilniku lahko varno shranjujete do enega tedna, klobase pojejte v dveh dneh. Oboje lahko tudi zamrznete, v zamrzovalniku lahko slanina in klobase ostanejo do dveh mesecev.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice že za 9,99€ 5,99€ mesečno!
NAROČITE
Predstavitvene informacije
Komentarji: