Igrajte se s pohištvom in dodatki

Pri opremi stanovanja je pomemben dejavnik ustvarjalnost, zato se ne bojte h kadi postaviti lesenega stola ali v kuhinjski kot naslanjača.
Fotografija: Najpomembnejša stvar v spalnici je postelja, vse drugo lahko počaka. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
Najpomembnejša stvar v spalnici je postelja, vse drugo lahko počaka. FOTOGRAFIJE: Guliver/getty Images

Stari rek Malo denarja, malo muzike ne velja vedno, kajti tudi z omejenim proračunom je lahko naše domovanje videti kot tista, v katerih živijo slavni hollywoodski zvezdniki. Slednji se za nasvet pri notranji opremi najraje obrnejo na Rito Konig, ki je opremila že veliko hiš drugih bogatašev po svetu. Njen značilni slog je barvit in udoben, drži pa se še enega načela – vse naj bo na dosegu roke.


Da bi soba dajala občutek luksuza, a hkrati delovala domačno, Rita svetuje, da vedno poskrbimo za to, da bomo nekam lahko sedli, da bosta v bližini luč, pod katero bomo lahko brali, ter mizica, na katero bomo lahko odložili pijačo. »V kopalnici poiščimo prostor za košaro, polno penečih se kopeli, v sobo za goste postavimo skrinjo z odejami. Oboje je izjemno domačno in pri človeku vzbuja toplino, to pa je tisto, kar želimo doseči,« pravi Konigova in dodaja, da je dobro tudi v kopalnico in kuhinjo postaviti kos »pravega« pohištva, naj bo to lesen stol ob kadi ali udoben naslanjač v kotu kuhinje. S tem razbijemo monotonost prostora in ga naredimo bolj zanimivega, ne le za goste, ampak tudi za stanovalce.

»V kuhinji se je treba počutiti kot doma, ne kot v laboratoriju, enako velja za kopalnico. Ne bojte se igranja z raznimi kosi pohištva in dodatki,« svetuje.


Za dnevno sobo pravi podobno, in sicer kombiniranje mehkih zof ali naslanjačev s tršimi stoli, gugalniki ali tabureji. Vse to naj bo postavljeno tako, da spodbuja pogovor, ne gledanje televizije, zato ne bo nič narobe, če bo kateri od stolov z naslonjalom obrnjen proti televizijskemu sprejemniku. Kaj pa spalnica? Rita je velika ljubiteljica udobnih postelj. »Spalnica je za spanje, in to naj bo prioriteta. Investirajte v veliko in udobno posteljo, četudi to pomeni, da bodo morale preostale reči še malce počakati. Ni pomembnejše reči od dobrega spanca,« pravi notranja oblikovalka, ki pa v spalnici ne mara povsem bele posteljnine; če se že odločite zanjo, svetuje, da belino popestrite z dekorativno blazino ali dvema v drugačni barvi, morda s pisano odejo.


Preden začnete prenovo, najprej dobro pomislite, kdo ste in kako živite, pravi. To je veliko bolj pomembno od tega, kakšno opremo si želite. »S sodelavci se vedno najprej temeljito pogovorimo s strankami, o njih želimo izvedeti čim več. Ljudje so različni, nekateri so urejeni in imajo vedno radi vse kot iz škatlice, drugi imajo štiri pse in se doma ne preobujejo v copate; slednjim bomo v vsakem primeru odsvetovali svilene preproge, pa naj si jih še tako močno želijo,« še pravi Rita. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije