Ideje zapiši na papir

Beležke, skicirke in dnevniki so kot vrt, na katerega lahko posadiš semena za velike ideje. 
Fotografija: Le tvoja domišljija je meja za vsebino tvojega dnevnika. FOTO: GULIVER/Getty Images
Odpri galerijo
Le tvoja domišljija je meja za vsebino tvojega dnevnika. FOTO: GULIVER/Getty Images

Ideje, zamisli, odgovori na vprašanja so izmuzljivi, in če jih hitro ne prelijemo na papir, se lahko izmuznejo v pozabo. Seveda si je treba zapisati, kaj je za domačo nalogo, da ne bo drugi dan zadrege in hitrega reševanja enačb med odmorom na hodniku.
Tudi če nisi umetnik, ne pozabi na raznovrstno risarsko in slikarsko orodje. FOTO: GULIVER/Getty Images
Tudi če nisi umetnik, ne pozabi na raznovrstno risarsko in slikarsko orodje. FOTO: GULIVER/Getty Images

Vendar beležke niso nujno povezane le s tako neprijetnimi opravki, lahko so tudi inkubatorji sanj in nekaj, česar se vsakič znova veseliš.
 

Beležnice inovatorjev


Izumitelji, znanstveniki in inženirji uporabljajo beležke za zapisovanje idej, povezanih z njihovim delom. Včasih se jim odgovor na težavo, s katero se spopadajo v laboratoriju, pojavi v čisto vsakdanjem okolju in takrat je pomembno, da jim ta misel ne uide.
 

Umetniki in skicirke


Umetniki uporabljajo skicirke, zvežčiče, kamor si na hitro skicirajo zamisel za naslednjo sliko. Najraje jih ves čas nosijo s sabo, saj navdih črpajo iz okolice. Ker se okolica spreminja hitreje (ljudje hodijo hitro, dan in noč se menjata), kot bi s čopičem lahko ujeli motiv, si tako v par potezah orišejo idejo za naslednje umetniško delo.
 

Dnevnik branja

 

V resnici je bolj zanimivo, kot se sliši, zato le beri naprej! Pri branju res dobrih knjig, ki te kar posrkajo vase oziroma ki jih kar poješ, je najtežje to, ker sčasoma pozabiš, kaj ti je bilo všeč, ali celo katera knjiga je to bila. Dnevnik branja je tvoj osebni zvezek, kamor si lahko zapišeš misli in citate, ki so te najbolj nagovorili. Posebno zlate so tiste misli, ki se tebi osebno same porodijo pri branju.

 

Ustvari svojo beležko ali dnevnik


Vsak bi moral imeti zvežčič za ideje, ki se ne smejo izmuzniti in bi jih čez nekaj časa spet radi prebrali. Pri ustvarjanju svoje beležke idej si lahko pomagaš in uporabiš prazen zvezek ali prazne liste spneš skupaj in narediš beležko čisto unikatnega formata. Ni nujno, da je papir bele barve, beležko lahko popestriš tako, da uporabiš papir različnih barv. Nekatere strani imajo lahko zavihke ali žepke, kamor lahko kaj pomembnega zatakneš.


Ne pozabi niti na naslovnico, oblikuj jo tako, da te bo navduševala in boš beležko z veseljem zapolnil s svojimi mislimi in navdihi. Seveda si niti dve med seboj ne bosta enaki, saj smo si tudi mi različni po zanimanju in hobijih. Katere misli bi ti zapisoval? Meja ni. Katerega novega spoznanja ne smeš pozabiti? Kaj te je najbolj pritegnilo ob obisku muzeja ali galerije? Katera je tvoja najljubša babičina modrost? Nič, kar te je navdušilo, ni nepomembno. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije