Hitro do več prostora

Ni nujno, da vsa oblačila in dodatke tlačimo v omare; kose, ki jih najpogosteje nosimo, lahko obesimo na stojalo, klobuke pa na steno.
Fotografija: Stojalo z barvno ujemajočimi se oblačili ter dodatki lahko deluje dekorativno.
Odpri galerijo
Stojalo z barvno ujemajočimi se oblačili ter dodatki lahko deluje dekorativno.

Organizirati omaro, ki poka po šivih, se zdi nemogoča naloga, a ni treba, da je tako. Potrebne je le nekaj iznajdljivosti in hitro se bo našel prostor za vsa najljubša oblačila in čevlje. Preden se lotimo pospravljanja, se je žal treba česa tudi znebiti. Denimo vseh hlač in kril, ki so nekaj številk preozke, a jih kljub temu hranimo za čas, ko bodo šli kilogrami dol. Roko na srce, to se najverjetneje ne bo zgodilo, če so oblačila dobro ohranjena, jih podarimo, sicer pa zavržemo. Tudi od najljubših kosov, na katere nas morda vežejo spomini, pa so raztrgani, oguljeni ali zapackani, da jim ni več rešitve, se je bolje posloviti, saj samo zavzemajo dragoceni prostor. Čevljem, ki so neudobni, pošvedrani ali napačne velikosti, prav tako raje poiščimo nov dom, enako storimo pravzaprav z vsem, česar nismo nosili zadnje leto, dve ali tri. Tako bo hitro nastal prostor za reči, ki jih res uporabljamo in potrebujemo. Tiste, ki morajo viseti na obešalniku, je najbolje v omaro pospraviti glede na dolžino, ki jo zavzamejo. Prostor pod najkrajšimi kosi izkoristimo za dodatne police ali škatle. Nogavice, spodnjice, nedrčke in kravate mirno prestavimo iz omare v predalnik, lahko tudi nočno omarico. Nedrčke zložimo drugega na drugega, nogavice prepognemo, spodnjice in kravate pa zvijemo. Tako bo zbirka pregledna in bo zavzela malo prostora.


Organiziramo lahko tudi nakit, ki se valja po šatuljah. Na notranjo stran vrat omare zabijemo nekaj žebljev (ali obesimo obešalnik za vrata) in nanje obesimo verižice in zapestnice, tudi viseče uhane. Tako se ne bodo vozlali, poleg tega je takšno shranjevanje veliko preglednejše. Če je omara še vedno premajhna za vsa oblačila, pa ne bo nič narobe, če si omislimo stojalo in ga postavimo kar v spalnico. Še posebno bo to priročno za kose, ki jih pogosto nosimo, saj bodo vedno pri roki, če na stojalo obesimo oblačila ujemajočih se barv, pa je lahko tudi privlačno na pogled. Nanj denimo obesimo zgolj rdeča in bela oblačila, podenj pa postavimo elegantne čevlje v tej barvi. Če zmanjka prostora za klobuke, jih ni treba tlačiti v škatle, na steno pritrdimo za vsakega en žebelj ter jih obesimo. Ima pa tovrstno shranjevanje oblačil in dodatkov tudi pomanjkljivost – na njih se bo hitreje nabral prah, zato za reči, ki niso pralne, ni najbolj primerno. 

Spodnjice zvijemo in zložimo v predal, kamor pospravimo tudi nedrčke.
Spodnjice zvijemo in zložimo v predal, kamor pospravimo tudi nedrčke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije