GRZS IN DACIA

Gorska naveza se nadaljuje

Dacia ostaja ponosni podpornik GRZS, zanesljivi dusterji so se doslej izkazali.
Fotografija: Nove dacie duster prestige 1.5 blue dCi 115 4x4 s predstavniki društev gorske reševalne službe iz Kranjske Gore, Tržiča in Celja FOTO: Dacia/Renault
Odpri galerijo
Nove dacie duster prestige 1.5 blue dCi 115 4x4 s predstavniki društev gorske reševalne službe iz Kranjske Gore, Tržiča in Celja FOTO: Dacia/Renault

Dacia je s svojo zanesljivostjo v vseh razmerah zdaj že trdno povezana s slovenskimi gorskimi reševalci. Po sedmih letih dobrih izkušenj z uporabo dusterjev je romunska Dacia, ki je že dolga leta pod okriljem francoskega Renaulta, pravim junakom slovenskih gora konec lanskega leta znova predala tri nove modele.

Dobro se znajde tudi na slabšem terenu. FOTO: Aljaž Vrabec
Dobro se znajde tudi na slabšem terenu. FOTO: Aljaž Vrabec
Za uspešen odziv na klic na pomoč gorski reševalci potrebujejo zanesljiva vozila, ki jim omogočijo hiter prihod na teren, čim bliže prizorišču nesreče. In tukaj stopijo v ospredje terenske zmogljivosti dacie duster.

Hitro čim bliže kraju nesreče

»Dacie duster gorski reševalci uporabljamo že sedem let. Ta model spremljamo že vse od prvega letnika, zdaj pa smo v uporabo prevzeli najnovejšo generacijo, ki znova navdušuje tako z ohranjanjem terenskih lastnosti prvega dusterja kot s številnimi sodobnimi pripomočki, ki jih še ne tako dolgo nazaj v dacii nismo pričakovali. V teh letih smo se lahko osebno prepričali, da je dacia duster kljub ugodni ceni čisto pravi, zanesljivi in zmogljivi terenec. Z njim lahko reševalci v naravnem okolju pridemo bližje kraju nesreče.

S tem se močno skrajša čas, ki je potreben za naš prihod do ponesrečencev. Odvisno od njihovih poškodb in vremenskih razmer je prav hitrost pomembna za uspešnost intervencije,« je vlogo vozil pri njihovem delu opisal predsednik GRZS Janez Rozman in dodal: »Osmo leto sodelovanja nadaljujemo s tremi povsem novimi dusterji, ki nam bodo leto dni pomagali pri našem delu v slovenskih gorah.«

Prenovljeni model

Čeprav je dacia duster ob privlačni ceni postal udobnejši, modernejši in z več opreme, je v izvedenki s štirikolesnim pogonom še vedno kleni terenec, idealen za uporabo na vseh vrstah vozišč in zunaj njih. To mu omogočajo okrepljeno podvozje, povečan odmik od tal in dobri vstopno-sestopni terenski koti.

Nove dusterje prestige 1.5 blue dCi 115 4x4 so prevzela društva gorske reševalne službe iz Kranjske Gore, Tržiča in Celja. Avtomobile poleg štirikolesnega pogona odlikujejo še kamere za pregled nad vsemi mrtvimi koti vozila, pomoč za spuščanje po zahtevnem terenu in novi infozabavni sistem z uporabnimi terenskimi informacijami, kot so nadmorska višina ter vzdolžno in prečno nagibanje vozila. Za hitro zapustitev vozila poskrbi kartica za prostoročno zaklepanje, ki shranjena v nahrbtniku zagotavlja, da se bo duster zaklenil takoj, ko se bo reševalec z opremo oddaljil od njega. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije