GLASOVANJE

Glasujte za slovenski avto leta 2022!

Bralke in bralci Slovenskih novic lahko izbirate med novimi modeli avtomobilov na slovenskem trgu; glasujete po pošti ali elektronsko.
Fotografija: Škoda octavia je bila slovenski avto leta 2021. FOTO: Uroš Modlic
Odpri galerijo
Škoda octavia je bila slovenski avto leta 2021. FOTO: Uroš Modlic

Letos tradicionalni izbor za slovenski avto leta slavi okrogli jubilej – bralke in bralci boste zanj glasovali že 30. V njem sodelujemo Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in TV-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol.net ter avtomobilski blog Komotar minuta.

Epidemija covida-19 je povzročila prej nepredstavljive težave, v avtomobilizmu predvsem krizo s polprevodniki. Zaradi te je kar nekaj novosti prestavljenih na prihodnje leto, a to ne pomeni, da bo izbor okrnjen. Kot vedno se za laskavi naslov potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na trg in jih bo do 30. novembra registriranih najmanj 25. Najprej imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, ki boste s svojimi glasovi izbrali finaliste ter jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji iz navedenih medijev. Danes objavljamo prvo glasovnico za slovenski avto leta 2022, v prihodnjih tednih jih bomo objavili še pet.

Glasujete lahko za 15 avtomobilov, naštetih v okvirčku. Kot običajno so zelo raznoliki, manjši in večji, množični in bolj prestižni, pa seveda samo z električnim pogonom in tudi modeli, ki ponujajo paleto pogonskih možnosti, klasičnih in alternativnih.

Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največ podpore bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, bo začel svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov januarja prihodnje leto ocenili še novinarji. Zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2022.

Glasovnice s svojim kandidatom za avto leta pošljite na naslov Slovenske novice, Likozarjeva ulica 1, 1000 Ljubljana, s pripisom Obrati. Upoštevali bomo vse, ki jih bomo prejeli do vključno 30. novembra 2021; fotokopirane bomo izločili.

Glasujete lahko tudi z elektronsko glasovnico na spletni strani Slovenskih novic slovenskenovice.si/avtoleta, in sicer enkrat na teden. Vrhunec dogajanja bo tako kot v prejšnjem izboru januarja, ko bomo člani uredništev medijev, ki sodelujejo pri izboru slovenskega avta leta, odločili o zmagovalcu.

Slednji bo nasledil letošnjega prvaka – škodo octavio. V zadnjem desetletju so naslov za slovenski avto leta osvajali že renault clio (2020), ford focus (2019), volkswagen polo (2018), peugeot 3008 (2017), opel astra (2016), škoda fabia (2015), škoda octavia (2014), volkswagen golf (2013), ford focus (2012), volkswagen passat (2011). 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas