E-GLASOVNICA

Glasujte in izberite slovenski avto leta 2022

Tudi letos bomo, že 30. zapored, slovenski mediji izvedli tradicionalni izbor slovenskega avta leta. Glasujte za vašega favorita.
Fotografija: FOTO: Uroš Modlic
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Modlic

V izboru avta leta tradicionalno sodeluje več slovenskih medijev, med njimi seveda tudi tisti časnik, ki je daleč najbolj priljubljen na sončni strani Alp - Slovenske novice kakopak!

Glavni pa ste vi, spoštovane bralke in bralci, ki boste v naši tiskani ediciji in preko spleta lahko glasovali za vozilo, ki si po vašem mnenju zasluži naziv prvega med najboljšimi.

Pazljivo izpolnite elektronsko glasovnico:

Epidemija covida-19 je povzročila prej nepredstavljive težave, v avtomobilizmu predvsem krizo s polprevodniki. Zaradi te je kar nekaj novosti prestavljenih na prihodnje leto, a to ne pomeni, da bo izbor okrnjen. Kot vedno, se za laskavi naslov potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na trg in jih bo do 30. novembra registriranih najmanj 25.

Kako bo potekal izbor?

Najprej imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, ki boste s svojimi glasovi izbrali finaliste ter jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji. Glasujete lahko za 15 avtomobilov, naštetih v okvirčku. Kot običajno, so zelo raznoliki, manjši in večji, množični in bolj prestižni, pa seveda samo z električnim pogonom in tudi modeli, ki ponujajo paleto pogonskih možnosti, klasičnih in alternativnih.

Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največ podpore bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, bo začel svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov januarja prihodnje leto ocenili še novinarji. Zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2022.

Vrhunec dogajanja bo tako kot v prejšnjem izboru januarja, ko bomo člani uredništev medijev, ki sodelujejo pri izboru slovenskega avta leta, odločili o zmagovalcu. Slednji bo nasledil letošnjega prvaka – škodo octavio. V zadnjem desetletju so naslov za slovenski avto leta osvajali že renault clio (2020) ford focus (2019), volkswagen polo (2018), peugeot 3008 (2017), opel astra (2016), škoda fabia (2015), škoda octavia (2014), volkswagen golf (2013), ford focus (2012), volkswagen passat (2011). 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas