OBRATI

FOTO: Ekstremna zabava na srečanju Can-Am Adventure 2019

Ljubitelji štirikolesnikov so se na srečanju Can-Am Adventure 2019 v Šentvidu pri Stični lahko zapodili po stezi za motokros in po zahtevnem gozdnem terenu preizkusili znanje.
Fotografija: Blatne radosti. Fotografije: Helena Hupljen
Odpri galerijo
Blatne radosti. Fotografije: Helena Hupljen

Zabava na priljubljeni stezi za motokros, adrenalinske vožnje v blatu in ekstremnem gozdnem delu poligona so tudi letošnjo jesen združili ljubitelje štirikolesnikov. Na čudovito jesensko soboto se je v dolini pod Kalom na srečanju Can-Am Adventure 2019 zbralo več kot 140 udeležencev. Ti so svoje stroje pognali do skrajnih meja in pri tem neizmerno uživali.

Varnost na prvem mestu

Vsakoletno jesensko druženje, tokrat že četrtič v organizaciji podjetja Ski&Sea, je bilo tokrat en mesec prej kot običajno, kar se je izkazalo za odlično potezo. Ski&Sea na področju nekdanje Jugoslavije in še na nekaterih drugih trgih zastopa in prodaja rekreacijska vozila kanadskega proizvajalca Can-Am, sinonim za kakovost, ki med poznavalci štirikolesnikov uživajo velik ugled. Udeleženci so se po opravljenih formalnostih, ki so služile zagotavljanju varnosti, okrepčali z zajtrkom dobrodošlice, nato pa so jo mahnili na motokros progo, ki je bila prilagojena in pripravljena, da so lahko vozniki in tudi sopotniki varno preizkušali zmogljivosti svojih štirikolesnikov in vozniško znanje.

Udeleženci srečanja na svojih štirikolesnikih.
Udeleženci srečanja na svojih štirikolesnikih.


Najbolj drzni in izkušeni so s skoki poleteli tudi po deset metrov in navduševali kolege na progi ter obiskovalce, ki so prišli pogledat, kako se peljejo ti stroji, ki jih na terenu nič ne ustavi.

Zanimivo tudi ob stezi

V paddocku so si obiskovalci pod šotori Ski&Sea ogledali večino njihove prodajne palete in nekatere izbrane novosti za leto 2020. Poleg Can-Amovega rykerja oziroma t. i. vesoljskega vozila na treh kolesih za asfaltne in makadamske ceste se je največ ljudi gnetlo ob novih bagijih SSV Can-Am maverick (v izvedbah trail in sport) ter ob štirisedežniku maverick max.
Brez kančka dvoma pa je bil najbolj atraktiven modri lepotec Can-Am maverick X3 RC turbo, ki ga poganja motor s 195 konji in z vzmetenjem kot za dakarski reli, saj imajo kolesa neverjetnih 61 centimetrov hoda. S to zverino je Marko Jager, naš najuspešnejši dirkač s štirikolesniki, ki je v dosedanji karieri dosegel vrhunske rezultate celo na dirkah v ZDA, zapeljal po stezi nekaj srečnežev, ki so bili izžrebani za to adrenalinsko vožnjo. Vožnja s takšno zverino po motokros stezi, kjer ni manjkalo drsenja in dolgih skokov, je izkušnja, ki se je še dolgo spominjaš, kar so po končanih vožnjah dokazovali tudi nasmehi na obrazih udeležencev adrenalinske vožnje in njihovi kriki veselja. Ob stezi seveda ni manjkalo dobre hrane in pijače.

Drugi del dneva

V drugem delu srečanja je sledilo tekmovanje v spretnostni trial vožnji, kjer so se tekmovalci pomerili v dveh vožnjah na čas. Štele so natančnost, mirnost in taktika. Vsaka napaka, vsak dotik količka ob progi je namreč pomenil časovni pribitek. A še bolj kot rezultati, čeprav so bile nagrade bogate, saj je podjetje Ski&Sea podelilo bone za 700, 500 in 300 evrov, sta bila pomembna zabava in športno spodbujanje najbolj pogumnih, ki so se odločili za nastop v spretnostni vožnji.

Glavno je bilo druženje, navezovanje stikov.
Glavno je bilo druženje, navezovanje stikov.


Družabnega dela sta se udeležila tudi lastnika podjetja Ski&Sea Tomaž Sorčan in Ksenija Povše, ki sta priznala, da je prav druženje in povezovanje bistveno na takšnih srečanjih, na katerih lahko njihovi kupci in ljubitelji terenske vožnje uživajo, si delijo izkušnje in tkejo nova prijateljstva, ki jih bodo popeljala na nove avanture. Kdo ve, morda bo že naslednja vožnja še bolj adrenalinska, bolj divja in bolj blatna?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije