KORISTNO

Feng šuj: rastlini, ki v dom prinašata denar

Vsaka pomoč pri tem je dobrodošla.
Fotografija: Prave rastline prikličejo denar. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Prave rastline prikličejo denar. FOTO: Thinkstock

Naj vam bo všeč ali ne, brez denarja ni mogoče živeti. In če se vam zdi, da je vaše finančno stanje vse prej kot zavidljivo, je čas, da ukrepate. Začnite s tem, da si priskrbite dve rastlini, ki, kot zagotavlja filozofija feng šuj, v dom prikličeta denar.

Krasula

Ali tolstnica. Ta zelena lončnica mesnatih listkov po feng šuju pozitivno vpliva na poslovne zadeve in privlači denar. Zaradi mesnatih listkov, ki spominjajo na kovance, ji mnogi pravijo kar drevo denarja.

V prostoru jo postavite v levi kot in poskrbite, da bo lepa, negovana in zdrava, kajti le takšna ima pozitiven vpliv na finančno stanje. Na srečo ni zahtevna, zaradi mesnatih listkov ne potrebuje veliko zalivanja, škodujejo pa ji temperature pod 5 stopinj Celzija.

Vodni bambus

Še ena rastlina, ki menda pomaga k blaginji. Na Kitajskem velja za običajno darilo pri prvem obisku v novem stanovanju. Vodni bambus uspeva tudi v manj svetlih prostorih, rad ima vlažen zrak in je idealen za kopalnico.

Da bi res pripomogel k boljšemu finančnemu stanju, je treba v dom postaviti vsaj tri stebla bambusa in jim zagotoviti prostor na okenski polici na vzhodni strani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije