OPEL

Električna manta

Opel je predstavil sodobne elektrificirane modele.
Fotografija: Elektrificirana klasika FOTO: Opel
Odpri galerijo
Elektrificirana klasika FOTO: Opel

Leto 2021 je bilo za številne avtomobilske znamke, med katerimi je tudi nemški Opel, zdaj del nove avtomobilske skupine Stellantis, izjemno in polno izzivov, a tudi polno energije. Kljub omejitvam, ki sta jih povzročili pandemija in kriza s polprevodniki, je tudi Opel s polno močjo nadaljeval elektrifikacijsko ofenzivo. Dokaz za to so oblikovalska presenečenja, kot sta nova astra in zelo uspešna mokka, ki (bo)sta dobili popolnoma električne pogone, skupno pa lahko kupci Oplov zdaj izbirajo med devetimi elektrificiranimi modeli.

Predstavili pa so tudi zanimive koncepte, kot je legendarna opel manta, ki se je v novo tisočletje vrnila kot baterijsko-električna manta GSe elektroMOD brez emisij (MOD pomeni sodobno tehnologijo in trajnostni življenjski slog ter okrajšavo za modifikacijo). Koncept je naphan s sodobno tehnologijo, poganja pa ga elektromotor s 108 kW (147 KM), ki prek ročnega menjalnika poganja zadnji kolesi.

Ljubitelji si lahko klasične modele te nemške znamke ogledajo z miškinim klikom, in to 24 ur na dan. Od lanskega poleta deluje digitalna zbirka Opel Classic, ki ponuja virtualne oglede obsežne zakladnice, ki zajema več kot 120 let proizvodnje avtomobilov in 159 let zgodovine znamke.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije