PREPROSTO

Dobrodošli nasveti za vse, ki ne marajo likanja

Z nekaj preprostimi triki se je temu neljubemu opravilu mogoče izogniti.
Fotografija: Likanju se je mogoče tudi izogniti. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Likanju se je mogoče tudi izogniti. FOTO: Thinkstock

Čeprav obstajajo tudi oblačila, pri katerih brez likanja ne gre, se je temu pri bombažnih majicah in hlačah mogoče izogniti. Ob upoštevanju naslednjih nasvetov vam ne bo treba tako pogosto likati, kar je nedvomno dobrodošla novica za vse, ki tega opravila ne marajo preveč.

Uporabite mehčalec

Z dodatkom mehčalca bo perilo mehkejše in po pranju manj zmečkano. Če niste njegov ljubitelj, namesto njega uporabite alkoholni kis, ki bo perilo prav tako zmehčal in zgladil gube.

Zložite mokro perilo

Čeprav se vam zdi zlaganje perila tedaj, ko ga pobirate iz pralnega stroja, odvečno delo, boste s tem prihranili čas, ki bi ga sicer morali nameniti likanju. Kos za kosom, ko jih vzamete iz stroja, stresite ter mokra oblačila zložite eno na drugo. Pritisk bo zravnal vlažno perilo, in ko boste suhega pobrali, ga boste samo zložili in pospravili v omaro.

Ne pretiravajte s sušenjem

Potem ko bo vlažno in zloženo perilo stalo od 15 do 20 minut, ga obesite na stojalo ali sušilno vrv. Bolje ga je sušiti v senci. Poberite pa ga takoj, ko se bo posušilo. Če boste predolgo čakali, bodo na njem vidnejši sledovi ščipalk in vrvi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije