KAKOVOST BIVANJA

Deset preprostih pravil za srečnejši dom

Pri mizi ne uporabljajte elektronskih napravic, zjutraj v dom spustite svetlobo in vsako jutro pospravite posteljo.
Fotografija: Do pozitivne energije doma in prijetnega počutja v njem vodijo drobni koraki. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Do pozitivne energije doma in prijetnega počutja v njem vodijo drobni koraki. FOTO: Thinkstock

Za to, da bi v svoj dom priklicali pozitivno energijo in srečo, so največkrat dovolj drobne, na prvi pogled povsem neznatne spremembe. Poglejte deset najučinkovitejših pravil, ki bi jih pri tem morali upoštevati.

Z mize umaknite elektronske igračke

ko pri mizi sedite z ostalimi člani družine, se odklopite od zunanjega sveta. Taki in drugačni zasloni nimajo na mizo med kosilom ali večerjo ne sodijo. Raje se pogovarjate z ljudmi, ki vam delajo družbo pri obedu.

Pokrivajte toaletno školjko

Po vsaki uporabi. Zadeva je smiselna vsaj z dveh vidikov: med splakovanjem se iz nje ne bodo širile bakterije, hkrati bo kopalnica, če bo pokrov školjke zaprt, videti veliko bolj urejena.

Vsako jutro pospravite posteljo

Čeprav se zdi, da samo opravilo v resnici ni pomembno, je posteljo dobro pospraviti, preden zjutraj zapustite dom. V resnici boste prav zato ves dan produktivnejši.

Pospravljajte umazana oblačila

Umazana oblačila, ki vas pozdravljajo po vsem stanovanju, ustvarjajo nered. Zvečer, vsaj uro pred počitkom, oblecite pižamo in telesu tako sporočite, da se bliža čas za spanje. Oblačila, ki ste jih slekli, ne puščajte na tleh spalnice, temveč jih odnesite v koš za perilo.

Odgrnite senčila in zavese

Naravna svetloba v trenutku izboljša razpoloženje in navda s pozitivno energijo. Zjutraj zato takoj, ko vstanete iz postelje, za prijetnejše počutje odgrnite zavese in dvignete senčila.

V kuhinji in kopalnici sproti počistite površine

Zasušeni ostanki mila ter zobne paste na umivalniku niso le neprijetni na pogled, sveže je tudi lažje očistiti. Obrišite jih torej takoj, ko nastanejo. Kabino za prhanje po tem, ko se oprhate, obrišite s suho krpo in tako preprečite nastajanje vodnega kamna. Po vsaki uporabi očistite štedilnik ter kuhinjski pult. Ko opravilo v kopalnici in kuhinji končate, vedno počistite površine. Imeli boste več koristi: izognili se boste zasušeni umazanji in hkrati se boste v prostoru, kjer se sicer hitro nakopiči nered, počutili bolje.

Po vsakem obroku pomijte posodo

Ali to storite vsaj zvečer. Če vas bo zjutraj v kuhinji pričakala umazana posoda, boste takoj postali slabe volje in taki boste ves dan.

Napolnite, kar je prazno

V posodi za kavo ste zajeli zadnjo žlico. Torej znova napolnite embalažo. Porabili ste toaletni papir. Nadomestite ga z novo rolico. V plastenki v kopalnici ni več mila. Na umivalnik postavite novo. Tako boste vedno imeli pri roki vse, kar potrebujete. Zagotovo boste boljše volje, kot če bi morali zjutraj v omari iskati nov zavoj kave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije