NA VOLJO TUDI BREZPLAČNE VSTOPNICE

Dan odprtih vrat za ljubitelje kulture že v torek

Dan bo v znamenju Edvarda Ravnikarja, arhitekta Cankarjevega doma.
Fotografija: Cankarjev dom bo na široko odprl svoja vrata. FOTO: Primož Hieng
Odpri galerijo
Cankarjev dom bo na široko odprl svoja vrata. FOTO: Primož Hieng

V torek, 12. septembra, Cankarjev dom v Ljubljani odpira vrata ljubiteljicam in ljubiteljem kulture ter vsem, ki bi želeli našo največjo kulturno ustanovo bolje spoznati.

Cankarjev dom ob vstopu v 44. programsko sezono z začetkom septembra odpira vrata vsem ljubiteljem kulture in umetnosti, ki želijo našo največjo kulturno institucijo spoznati od bližje. Hram kulture vsako leto gosti več kot tisoč prireditev in kulturnih dogodkov različnih žanrov in zvrsti, od glasbe, gledališča, plesa, filma, vizualnih umetnosti do literature, humanistike in prireditev za otroke.

Dan odprtih vrat

Letošnji dan odprtih vrat bo v znamenju Edvarda Ravnikarja, arhitekta Cankarjevega doma, saj je ministrstvo za kulturo prav 2023 razglasilo za Ravnikarjevo leto. Prav tako pa bo dan odprtih vrat posvečen svetovni popotnici, pisateljici, raziskovalki in poliglotki Almi M. Karlin, po kateri se imenuje nova dvorana v Cankarjevem domu in katere razstava Peš po domačih krajih: popotni dnevniki Alme M. Karlin 1934–36 bo odprta prav ta dan v Parku Sveta Evrope.

Na dan odprtih vrat bo Cankarjev dom razkril vrhunce nove sezone, brezplačno pa si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi več prireditev, med drugimi bo ogled velike naravoslovne razstave V vrtincu sprememb ves dan brezplačen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije