PRIJETNO BIVANJE

Za mirne živce se doma znebite tega

V zavetju štirih sten se pogosto skrivajo predmeti, ki v stanovalcih sprožajo stres in napetost.
 
Fotografija: Ko se boste znebili neposrečenih daril in igrač, ki vas spominjajo na otroštvo, se boste počutili bolje. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Ko se boste znebili neposrečenih daril in igrač, ki vas spominjajo na otroštvo, se boste počutili bolje. FOTO: Thinkstock

Nobenega dvoma ni, da vas ob živce spravljajo gneča na cesti, siten šef, nadležna soseda in pomanjkanje spanja. A niso le ti tisti, zaradi katerih ste pogosto slabe volje ter nervozni. Poglejte, kaj vse je v zavetju vašega doma krivo, da ste vsak dan napeti kot struna.

Televizija

Nemalo je takih, ki imajo ves dan vključen televizijski sprejemnik. Čeprav dogajanju na zaslonu ne posvečajo nobene pozornosti, saj ob prižgani televiziji kuhajo, pospravljajo, berejo ali sesajo, pa je ta vir nepotrebnega hrupa, ki negativno vpliva na počutje. Raje si zavrtite nežno glasbo, televizijo pa pustite ugasnjeno.

Darila

Teta je imela dober namen, ko vam je podarila komplet (pre)pisane posteljnine, tudi sestrična ni mislila nič slabega, ko vas je razveselila s skodelico, ki ni po vašem okusu, a dejstvo je, da vam ta (in še mnoga druga) darila niso všeč in jih nikoli ne uporabljate. V omarah zato ne kradejo le dragocenega prostora, ampak v vas vedno, ko jih pogledate, zbujajo slabo vest ter z njo stres. Raje jih zato podarite nekomu, ki so mu všeč, in tako ubijte dve muhi na en mah: nekoga boste razveselili, vi pa boste boljše volje.

Igračke iz otroštva

Velja enako kot za neposrečena darila: znebite se jih čim prej. Verjamemo, da se je težko posloviti od medvedka, ki vas spremlja že vse od zgodnjega otroštva, a skrajni čas je, da sprejmete dejstvo, da ste odrasli ter da take in podobne stvari ustvarjajo le nered ter prinašajo čustveno obremenitev.

Preveč ogledal

Ogledala so koristna, saj navidezno povečajo majhne prostore, a z njimi ne pretiravajte. Kajti kot so dokazale raziskave, stalno opazovanje sebe v ogledalu vzbuja nemir in stres. Skratka: nekaj naj jih ostane, a z njimi ne pretiravajte.

Polomljene stvari

Polomil se vam je stol in že nekaj mesecev čaka na popravilo. Prav tako so v vaših omarah okrušene skodelice in tudi kakšen okvarjen aparat. Popravite, kar lahko (takoj), ostalega se znebite. Psihologi menijo, da okvarjeni in polomljeni predmeti v okolico sproščajo slabo energijo, česar pa resnično ne potrebujete v življenju.

Kopica starega papirja

Revije, časopisi, reklamni materiali, ovojnice položnic. Že pogled na kopico papirja je dovolj, da postanete slabe volje. Zato vse, kar ne služi več namenu, tudi stare voščilnice, račune, zvezke, skripte in podobno, reciklirajte. Za urejen dom, čistejšo naravo in boljše počutje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije