RAZPORED

Veste, kako v hladilniku pravilno zložiti živila?

Da bi dolgo ohranila svežino, bodite pozorni, kje jim boste v hladilniku namenili mesto.
Fotografija: V pravilno urejenem hladilniku so živila pregledna, hkrati pa dlje ohranijo svežino. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
V pravilno urejenem hladilniku so živila pregledna, hkrati pa dlje ohranijo svežino. FOTO: Thinkstock

Lepo pospravljen in urejen hladilnik ima nedvomno več prednosti. Živila v njem niso le pregledna in vedno pri roki, s pravilno ureditvijo je mogoče poskrbeti tudi za dolgotrajno svežino vsebine poličk in preprečiti, da bi se hrana prehitro pokvarila.

Kam kaj sodi?

Na zgornji polici je prostor za polsuhe in suhe mesnine, salame, klobase, sire ter podobna živila. To je najhladnejše mesto v hladilniku in na njem bodo ta najdlje ostala primerna za uživanje.

Srednje police so namenjene mleku, jajcem, ostankom hrane, primerne so tudi za mehko sadje in lupinaste plodove. To je del hladilnika, kjer je temperatura najkonstantnejša, stopnja vlage pa najnižja.  

Na dnu hladilnika je vlage največ, zato je ta del rezerviran za trše sadeže, solato in podobna živila, katerim vlaga podaljšuje svežino.

Vrata hladilnika so najtoplejši del te naprave. Na njih je zato primerno hraniti omake, maslo, mehke sire, namaze, polička na dnu vrat pa je seveda namenjena pijačam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije