TURISTIČNA TRIBUNA

V vodo ne dajo kemikalij

Občina Radlje ob Dravi se je na turistični zemljevid vpisala v začetku leta 2016 s pridobitvijo naziva Slovenia green destination; kot osrednjo zeleno in inovativno zgodbo je izpostavila vodni park s prvim javnim biološkim bazenom pri nas.
Fotografija: Vodni park Radlje ob Dravi iz zraka Foto: ZŠTKM
Odpri galerijo
Vodni park Radlje ob Dravi iz zraka Foto: ZŠTKM

Posebnost biološkega bazena, s katerim se ponašajo Radlje, je način čiščenja: namesto kemikalij delo opravijo peščeni filtri in rastline, to pa ohranja naravno biološko ravnovesje ter ima minimalen vpliv na bližnje naravno območje, ki je del evropskega omrežja posebnih varstvenih območij Natura 2000.

Vodni park Radlje ob Dravi je s svojo estetsko in tehnološko zasnovo pomembna pridobitev za to majhno, od osrednjih
Za žejo in lakoto poskrbijo na prostorni in sončni terasi, otrokom so na voljo velika igrala. Foto: ZŠTKM
Za žejo in lakoto poskrbijo na prostorni in sončni terasi, otrokom so na voljo velika igrala. Foto: ZŠTKM
turističnih središč odmaknjeno destinacijo. Hkrati je ključni korak v načrtovani širši inovativno-turistični zgodbi, v kateri se bodo še intenzivneje prepletali kulturna dediščina, lokalne posebnosti, sodelovanje ponudnikov in trajnostni vidik. Za prizadevanje in dosežke je strokovna komisija Slovenske turistične organizacije leta 2016 javnemu zavodu za šport, kulturo, turizem in mladino Radlje ob Dravi podelila naziv finalist sejalec.

In kako v vodnem parku zagotavljajo čistost vode? »V nasprotju z drugimi bazeni in kopališči v kopalno vodo nikoli in pod nobenimi pogoji ne dodajamo kemikalij, ki bi pomagale očistiti vodo in jo narediti primerno za kopanje. Za ohranjanje njene kakovosti sledimo visokim nacionalnim standardom higiene na kopališčih in izvajamo tedenske analize vode. Ohranjanje naravnega ravnovesja bazena je ključno, da lahko v neokrnjeni okolici ob reki Dravi vse poletje uživamo ob tem zelenem biseru,« pravijo v javnem zavodu v Radljah ob Dravi.

Ob ureditvi vodnega parka so v občini poskrbeli še za prenočitvene zmogljivosti. Uredili so glamping lesene hišice, ki so postavljene med pšeničnimi polji. Spominjajo na stare lesene mline na vodi, ki so nekoč obratovali na Dravi. V klimatiziranih hiškah lahko prespijo štiri osebe, saj ima vsaka v spodnjem delu zakonsko posteljo, v gornji etaži pa dodatno posteljo za dve osebi. Zajtrk vam postrežejo na terasi vodnega parka. Za manj zahtevne goste so v središču Radelj ob Dravi na voljo ugodne prenočitvene zmogljivosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije