V Celju 120 razstavljavcev

Konec januarja bomo obiskali največji strokovni sejem gozdarske in kmetijske mehanizacije Agritech.
Fotografija: Na drugem Agritechu bomo spoznali najnovejšo kmetijsko tehnologijo. FOTO: Agritech
Odpri galerijo
Na drugem Agritechu bomo spoznali najnovejšo kmetijsko tehnologijo. FOTO: Agritech

Na Celjskem sejmu bo od 29. januarja do 2. februarja 2020 že drugič strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech, na katerem uvozniki, trgovci in proizvajalci predstavljajo najnovejšo kmetijsko-gozdarsko tehnologijo. Že lani smo si lahko ogledali najsodobnejše kombajne in pametne kosilnice, ki same pokosijo trato okoli hiše, za letos organizatorji obljubljajo še mnogo več. Med drugim bodo zainteresirani kupci lahko sedli na traktor in opravili testno vožnjo. Ogledali si bomo demonstracijo gozdarskih strojev, precej časa so namenili trajnostnemu kmetijstvu, svoj dan bodo imeli tudi lastniki gozdov.

Sejem Agritech, ki ga je lani obiskalo več kot 20.000 obiskovalcev, je nastal na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnike (ZKGT), ki so menili, da v Sloveniji morda manjka malce manj množičen tehnološki sejem, na katerem bi se lahko ponudniki lahko posvetili kupcem, kmetje in gozdarji pa bi si lahko v miru ogledali mehanizacijo ter zastavili ključna strokovna vprašanja. Poenostavljeno povedano je v Sloveniji manjkal Hannover v malem, ki je največji sejem kmetijske mehanizacije na svetu.

Kako veliko je zanimanje za Agritech, pove podatek, da bo letos 120 razstavljavcev, ki bodo predstavili tehnologijo, stroje in mehanizacijo več kot 300 blagovnih znamk. Zato so organizatorji morali razstavljavcem dodati še dve dvorani Celjskega sejma. Obiskovalci si lahko na spletni strani http://agritech.ce-sejem.si ogledajo urnik predavanj in razpored tematskih dni. Lastniki gozdov bodo med drugim pripravili okroglo mizo z naslovom Komu pripadajo slovenski gozdovi?, na kateri lahko zagotovo pričakujemo živahno razpravo.

Za konec omenimo še, da bo sejemski četrtek namenjen mladim, kjer se bodo predstavile šole kmetijske in gozdarske panoge. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije