AVTO LETA

Tu so finalisti izbora za slovenski avto leta!

Bralci, poslušalci in gledalci ste največ glasov namenili renault cliu, opel corsi, volkswagen T-crossu, škodi kamiq in mazdi CX-30; zmagovalec bo znan 11. januarja 2020.
Fotografija: Renault clio FOTO: Gašper Boncelj
Odpri galerijo
Renault clio FOTO: Gašper Boncelj

V uredništvih medijev, ki sodelujemo pri že 28. izboru za slovenski avto leta, smo prešteli glasovnice, tako papirnate kot digitalne, na katerih ste bralci in bralke, poslušalci in poslušalke ter gledalci in gledalke glasovali za svoje kandidate.

FOTO: SAL 2020
FOTO: SAL 2020
Med 25 avtomobili, ki so letos prišli na trg in jih je bilo do 30. novembra registriranih vsaj 25, se je v finale izbora za slovenski avto leta 2020 uvrstilo pet modelov, ki so prejeli največ vaših glasov.
 

Kaj je izbralo ljudstvo?


Bralci, gledalci in poslušalci ste tako določili pet finalistov za slovenski avto leta 2020. To so renault clio, opel corsa, volkswagen T-cross, škoda kamiq in mazda CX-30. Rezultat glasovanja je še en dokaz, da so (kompaktni) suvi tudi pri nas še kako priljubljeni, saj v ta precej novi avtomobilski razred spadajo kar trije finalisti, ostala dva sodita med kompaktne avtomobile. Glede na glasove občinstva sodelujočih medijev bo renault clio začel finale s šestimi točkami, opel corsa s štirimi, volkswagen T-cross s tremi, škoda kamiq z dvema in mazda CX-30 z eno.


Bralci in bralke Dela in Slovenskih novic ste sicer določili malce drugačen vrstni red, čeprav so finalisti isti kot v skupnem seštevku. Daleč največ glasov (644) ste dali corsi, nato so se razvrstili clio (367), T-cross (294), kamiq (279) in CX-30 (258).

Vse sodelujoče redakcije so skupaj prejele 21.388 glasov, od tega 15.212 prek tiskanih glasovnic in 6176 prek spletnega glasovanja. Bralci in bralke Slovenskih novic in Dela ste oddali 3280 glasovnic, in sicer 2299 tiskanih in 981 spletnih. Za vaše sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.
 

Televizijski veliki finale


Po enakem točkovnem sistemu bomo pet finalistov ocenili še novinarji sodelujočih redakcij, to so Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in teve oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet siol.net in avtomobilski blog Komotar minuta.


Pravila so povsem jasna: tisti model, ki bo prejel največ točk, bo 11. januarja 2020 zvečer v neposrednem prenosu na RTV Slovenija razglašen za slovenski avto leta 2019. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije