POZOR

Tri največje napake pri uporabi pomivalnega stroja

Ne delajte bistvenih napak.
Fotografija: Pomivalni stroj naj ne bo prepoln. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Pomivalni stroj naj ne bo prepoln. FOTO: Thinkstock

Pomivalni stroj je vaš veliki prijatelj, a posoda bo po pomivanju v njem brezhibno čista le, če se boste izogibali nekaterim pogostim napakam pri njegovi uporabi.

Predhodno splakovanje posode

Sicer ni napaka, je pa izguba časa, saj splakovanje posode ni potrebno. Z nje odstranite le največje ostanke hrane, kajti detergent je v kombinaciji z vodo in visokimi temperaturami kos vsej nesnagi.

Preveč ali premalo detergenta

Pri tem je treba upoštevati navodila za uporabo. Ne mislite, da bo posoda čistejša, če boste dodali več detergenta, kot je navedeno. V resnici boste s tem naredili več škode kot koristi posodi in naravi.

Prepoln pomivalni stroj

Včasih je posode preprosto preveč, da bi lahko vso naložili v pomivalni stroj. Če bo prenatrpan, se ne bo dobro oprala, hkrati se bo lahko zaradi trkov poškodovala. Posodo torej zložite tako, da bo med njo dovolj prostora, za najboljše rezultate pa tedaj, ko gostite veliko ljudi, stroj raje vklopite dvakrat.

Pomivanje vsega v pomivalnem stroju

V pomivalni stroj ne sodijo posoda in pripomočki iz lesa, litega železa, bakra, občutljivi kozarci, ostri noži, keramika s poslikavami in bakrena posoda. Leseni pripomočki zaradi vode, vlage in visoke temperature v njem izgubijo obliko ter razpokajo, občutljivi kozarci se lahko razbijejo, noži izgubijo ostrino, poslikave se izbrišejo, litoželezne in bakrene posode pa se poškodujejo, zato bi vse te morali pomivati na roko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije